Linzen-kormasaus met geroosterde bloemkool
Bereiding en ingrediënten
- 2 personen:
- 100 ggekookte spelt
- 50 ggroene paprika
- 20 gtomaten
- 15 grozijnen
- 20 gyoghurt
- 20 grode ui (gesnipperd)
- 5 gbasilicum
- 0,5 stbloemkoolroosjes
- 1 elkerrie madras
- 1 stradijs
Bereidingswijze speltsalade
- Snij de onderkant van de bloemkool af en smeer het in met olie en de kerrie madras.
- Rooster de bloemkool in 15 tot 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven (180 graden).
- Snij de bloemkool roosjes door de helft.
- Meng de spelt met de overige ingrediënten en breng dit op smaak met zout en peper.
- Maak een spiegeltje op het bord met de kormasaus en verdeel de speltsalade hier speels overheen.
- Maak het gerecht af met de geroosterde bloemkoolroosjes en decoreer met kruiden.
- 10 personen:
- 1 stui
- 4 stknoflooktenen
- 50 ggember
- 230 gwortel
- 220 grode linzen
- 500 mlkokosmelk
- 1 liter water
- 3 elkurkuma
- 0,5 elkaneel
- 1 elgaram masala
- 0,5 elsereh gemalen
- 100 ml limoensap
- 50 mlsushi azijn
- 1 tlzwarte peper
- 1 tlkomijnpoeder
Bereidingswijze linzen-kormasaus
- Halveer de ui en snijd in ringen. Bewaar de ringen in een bakje.
- Hak de gember en knoflook. Draai dit fijn in water en zet aan de kant.
- Zet een pan met hoge rand op middelvuur. Verhit hierin een beetje olie en boter en fruit hierin de knoflook en gember tot deze glazig zijn.
- Voeg de linzen toe en blijf 1 minuut goed roeren.
- Voeg nu de overige ingrediënten toe.
- Blus het mengsel af met het gember- en knoflookwater en laat dit vijf minuten goed koken zodat alle smaken vrijkomen.
- Voeg de kokosmelk toe en laat het voor 5 tot 8 minuten koken.
- Als het geheel 30 tot 35 minuten gekookt heeft kan het vuur uit. Breng de saus op smaak met limoensap en eventueel een beetje sushi azijn.
- Blender het geheel fijn in een blender of met een staafmixer, passeer het door een zeef en het is klaar om te serveren.