Recepten
alle recepten

Makreel met geflambeerde pruim

header makreel

Bereiding en ingrediënten

  • 4 stmakreelfiletshop
  • 2 stpruimenshop
  • 0,5 stspitskoolshop
  • 2 stsereh stengelsshop
  • 4 stlimoenbladshop
  • 30 gkerrieshop
  • 4 stbananenbladshop
  • 1 elfurikakeshop
  1. snijd dunne plakken van de pruimen om de pit heen. Vacumeer de plakken met furikake en laat dit minimaal 4 uurtjes marineren.
  2. Snijd dunne reepjes van de spitskool.
  3. Verhit een pan met een laagje zonnebloemolie en voeg de kerrie toe. Laat het heel zachtjes een beetje infuseren.
  4. Kneus het limoenblad en sla de sereh plat met de onderkant van een steelpannetje.
  5. Voeg de spitskool, limoenblad en sereh toe aan de pan en zet het vuur wat hoger. Bak de spitskool gaar.
  6. Leg op ieder bananenblad een beetje spitskool. Leg daar vervolgens de makreelfilet en de pruimen op.
  7. Vouw de pakketjes dicht en gebruik een prikkertje om ze dicht te houden.
  8. Gril de pakketjes aan beide kanten op de grill tot de pakketjes mooie strepen hebben en de makreel gaar is.
  9. Serveer de makreel in het bananenblad.
Wijntip

Italië | Alto Adige
Pinot Bianco
Kellerei Bozen
PINOT BIANCO
Bestel de wijn in onze webshop
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen