Makreel met geflambeerde pruim
Bereiding en ingrediënten
- snijd dunne plakken van de pruimen om de pit heen. Vacumeer de plakken met furikake en laat dit minimaal 4 uurtjes marineren.
- Snijd dunne reepjes van de spitskool.
- Verhit een pan met een laagje zonnebloemolie en voeg de kerrie toe. Laat het heel zachtjes een beetje infuseren.
- Kneus het limoenblad en sla de sereh plat met de onderkant van een steelpannetje.
- Voeg de spitskool, limoenblad en sereh toe aan de pan en zet het vuur wat hoger. Bak de spitskool gaar.
- Leg op ieder bananenblad een beetje spitskool. Leg daar vervolgens de makreelfilet en de pruimen op.
- Vouw de pakketjes dicht en gebruik een prikkertje om ze dicht te houden.
- Gril de pakketjes aan beide kanten op de grill tot de pakketjes mooie strepen hebben en de makreel gaar is.
- Serveer de makreel in het bananenblad.