Meat Rolls
Bereiding en ingrediënten
- 100 grundergehakt
- 20 gwortel (in blokjes)
- 10 gsjalot (in blokjes)
- 1 teenknoflook
- 5 gbosui (gesneden)
- 5 grozijnen
- 2 tlkomijn
- 1 tlras el hanout
- 1 ggerookte paprikapoeder
- 4 vellenfilodeeg
- 20 gsriracha
- 100 mlvloeibaar eiwit
Bereidingswijze
- 1. Hak knoflook fijn en verhit een pan op middelhoog vuur. Fruit hier de sjalotblokjes en gehakte knoflookteen in aan.
- 2. Voeg de wortelblokjes hier aan toe en blijf goed roeren. Voeg dan het gehakt en rozijnen toe en bak deze mooi bruin.
- 4. Voeg de specerijen en sriracha toe en blus het geheel af met 2 eetlepels water.
- 5. Voeg bosui toe en doe het vuur uit als het gehakt goed gaar en op smaak is.
- 6. Pak het eerste vel filodeeg en smeer in met vloeibaar eiwit. Herhaal dit 4x. Verdeel daarna het gehaktmengsel over de vellen filodeeg en rol dit zo strak mogelijk op.
- 7. Frituur de rol op 170 graden tot het goudbruin en krokant is. Serveer de rol met saus naar keuze.
Tip: kerrie mayonaise, chilli saus, en andalouse saus passen hier heel goed bij!