Mix on a stick
Chefs Table
Bereiding en ingrediënten
- 10 stgehakt op stick
- 100 gsjalotten
- 0,5 bosbieslook
- 100 gzeewier crackers
- 190 gchipotle saus
- 20 gsojasaus
- 20 gsrirache
- 3 glimoenblad
- 200 mlsushiazijn
- 200 mllimoensap
Mix on a stick
Bereiding:
1. Snijd de sjalotten in brunoise en kook het in met de limoensap en sushiazijn totdat je een dikke marmelade substantie hebt.
2. Maal de chipotle, soja, sriracha en limoenblad samen fijn in een blender en giet het in een diepe bak.
3. Maal de zeewiercrackers fijn in een blender of breek het in grove stukken met je handen.
4. Snijd de bieslook fijn en meng dit met de zeewier crumble.
5. Frituur de sticks op 160 graden in de frituur totdat ze mooi gaar zijn.
6. Dip de gegaarde sticks in de chipotle saus en strooi er zeewier crumble op zodat alle kanten bedekt zijn. Leg op elke stick een beetje van de zure sjalotten.
Download de calculatie hier.