Gevulde mosselen met mosselmayonaise
Bereiding en ingrediënten
- Voor 20 amuses
- 2 kgmosselen
- 3 stbleekselderijstengels
- 1 stwinterpeen
- 1 stui
- 300 mlwitte wijn
- 250 mlzonnebloemolie
- 25 mlwitte wijnazijn
- 35 gsriracha
- 25 geigeel
- 15 gFranse mosterd
- Cress naar keuze
Gevulde mossselen met mosselmayonaise
- Spoel de mosselen in koud water zodat het laatste beetje zand eruit komt.
- Snijd de bleekselderij, winterpeen en ui in grove stukken.
- Verhit een pan op middelhoog vuur met een laagje zonnebloemolie, bak de gesneden groenten hierin.
- Voeg de mosselen toe aan de pan, blus af met witte wijn en dek de pan af met een deksel.
- De mosselen zijn gaar zodra ze open gaan staan. Haal de pan van het vuur en schep de mosselen eruit.
- Pluk de mosselen uit de schelpen en houd de schelpen apart. Zet 90 gram mosselen apart voor de crème.
- Meng de apart gezette mosselen met het witte wijnazijn, het eigeel, de mosterd en de sriracha. Maal dit fijn met een staafmixer of in een blender en voeg de olie druppelsgewijs toe totdat je een dikke mayonaise hebt. Breng op smaak met zout en peper. Doe de mosselmayonaise vervolgens in een spuitzak.
- Maak de apart gezette schelpen schoon en leg op een bord.
- Spuit de mosselmayonaise in de lege schelpen, top af met een mosseltje en maak af met een cress naar keuze.
- Eet smakelijk!