Naan met lamsgehaktballetjes in tomatensaus
Bereiding en ingrediënten
- 6 stnaanpocket
- 1 kglamsgehakt
- 1 stsjalot
- 3 takjesmunt
- 4 teentjesknoflook
- 50 gmosterd
- 2 stei
tomatensaus: - 400 ggepelde tomaten
- 2 teentjesknoflook
- 1 strode ui
- 1 elgerookte paprikapoeder
- 20 mlwitte wijnazijn
pesto mayonaise - 180 gmayonaise
- 100 ggroene pesto
- 60 gspinazie
toppings - 50 grucola
- 30 gParmezaanse kaas
- 1 stcourgette geel
Naan met lamsgehaktballetjes in tomatensaus
- Snipper de sjalot, hak de knoflook en snijd de muntblaadjes fijn en meng dit samen met de gehakt, ei en Franse mosterd.
- Breng de gehakt op smaak met zout en peper en meng alles goed door en maak er mooie ronde ballen van.
- Bak de gehaktballen goudbruin rondom en gaar het nog 10 minuten in de oven op 180 graden.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn voor de tomatensaus en bak dit even aan in een steelpannetje.
- Pureer de gepelde tomaten en voeg dit toe aan de pan, voeg de gerookte paprikapoeder toe en laat de saus zachtjes pruttelen.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en de witte wijn azijn.
- Meng de mayonaise met de pesto en pureer de spinazie erdoorheen met behulp van een blender zodat de saus mooi groen wordt.
- Snijd gele courgette in plakken en smeer het in met een beetje olijfolie, zout en peper. Grill de courgette aan beide kanten totdat ze gaar zijn.
- Verwarm de naan even kort in de oven of op de grill en spuit dan op de boven en onderkant de pesto mayonaise.
- Haal de gehaktballen door de tomatensaus en leg ze op het broodje, kruimel de parmezaanse kaas eroverheen en dan vervolgens de courgette en rucola.