Recepten
alle recepten

Orzo met asperges

orzo met asperges

Bereiding en ingrediënten

  • 1 kgwiite aspergesshop
  • 300 gwitte uishop
  • 4 stknoflooktenenshop
  • 600 mlkookroomshop
  • 100 mlwater
  • 2 stlaurierbladshop
  • 100 gspinazieshop
  • 500 gorzoshop
  • Gremolata:
  • 80 gbasilicumshop
  • 80 gpeterselieshop
  • 40 gkervelshop
  • 30 gpijnboompittenshop
  • 30 ggerookte amandelenshop
  • 90 mlolijfolieshop
  • 2 sthandsinaasappelsshop
  • Schil de asperges en snijd de kontjes eraf (ongeveer de onderste 5 cm).
  • Pel de ui en snijd deze in dunne ringen. Hak vervolgens de knoflook fijn.
  • Fruit de ui en knoflook aan in een brede pan met een laagje olie.
  • Voeg de kontjes van de asperges toe.
  • Voeg de room, het water en het laurierblad toe en laat dit zachtjes pruttelen.
  • Pureer de roomsaus in een blender en giet deze terug in de pan. Voeg de aspergeschillen toe voor extra smaak.
  • Kook de asperges gaar in een pan met water.
  • Gebruik nog een pan met water en kook hierin de orzo gaar.
  • Snijd de asperges één keer door de helft, zodat ze iets korter worden.
  • Zeef de roomsaus. Meng de roomsaus met de orzo en de gesneden asperges.
  • Roer de spinazie door de warme pasta, zodat deze gaar wordt maar nog mooi groen blijft.
  • Snijd de basilicum, kervel en peterselie grof. Doe deze samen met de amandelen, olijfolie, pijnboompitten en sinaasappelschil (geen sap) in de blender en mix dit tot een gremolata.
  • Rasp eventueel nog een beetje sinaasappelschil over het gerecht.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen