Orzo met asperges
Bereiding en ingrediënten
- Schil de asperges en snijd de kontjes eraf (ongeveer de onderste 5 cm).
- Pel de ui en snijd deze in dunne ringen. Hak vervolgens de knoflook fijn.
- Fruit de ui en knoflook aan in een brede pan met een laagje olie.
- Voeg de kontjes van de asperges toe.
- Voeg de room, het water en het laurierblad toe en laat dit zachtjes pruttelen.
- Pureer de roomsaus in een blender en giet deze terug in de pan. Voeg de aspergeschillen toe voor extra smaak.
- Kook de asperges gaar in een pan met water.
- Gebruik nog een pan met water en kook hierin de orzo gaar.
- Snijd de asperges één keer door de helft, zodat ze iets korter worden.
- Zeef de roomsaus. Meng de roomsaus met de orzo en de gesneden asperges.
- Roer de spinazie door de warme pasta, zodat deze gaar wordt maar nog mooi groen blijft.
- Snijd de basilicum, kervel en peterselie grof. Doe deze samen met de amandelen, olijfolie, pijnboompitten en sinaasappelschil (geen sap) in de blender en mix dit tot een gremolata.
- Rasp eventueel nog een beetje sinaasappelschil over het gerecht.