Paasbrunch: Sabayon met lente fruit
Bereiding en ingrediënten
- 170 gchampagne
- 100 geigeel
- 100 gwater
- 60 gsuiker
- 20 gmaple syrup
- 2 elbietenpoeder
- 2 staardbeien
- 1 stmeloen
- 1 stpruim
- 1 takjemunt
Sabayon met lente fruit
Bereiding:
1. Meng het water met de maple syrup en vacumeer de pruim hierin. Gaar de pruim vervolgens in een stoomoven op 80 °C 10 minuten (het kan ook in een pannetje water). Koel vervolgens terug in ijswater.
2. Snijd 1/4 van de meloen in dunne plakken en snijd de aardbeien in tweeën. Haal de pruim uit de vacuümzak, pel het velletje eraf en verwijder de pit. De kleur van het vel is in de pruim getrokken
3. Meng de champagne, suiker en het eigeel in een mengkom. Klop dit vervolgens luchtig met een garde. Gaar het au bain marie. Verdeel de sabayonmengsel over twee mengkommen. Voeg aan een van de kommen bietenpoeder toe en klop dit goed door tot je een mooie donkerpaarse kleur krijgt.
4. Maak het bord als volgt op: leg de plakjes meloen onderop, leg de pruim in het midden en leg daaromheen de aardbeien. Zorg ervoor dat dit er al mooi uitziet. Schep vervolgens de gele en paarse sabayon over het fruit. Garneer af met een takje munt. Ready to go!
"Frisse zuren gaan mooi samen met het rode fruit en snijden door de vettige sabayon heen, het zoetje in de wijn zorgt voor harmonie!" - Bjørn Scholten registervinoloog. Bestel de wijn hier