Recepten
alle recepten

Paasbrunch: Sabayon met lente fruit

Sabayon met wijn

Bereiding en ingrediënten

  • 170 gchampagne
  • 100 geigeel
  • 100 gwater
  • 60 gsuiker
  • 20 gmaple syrup
  • 2 elbietenpoeder
  • 2 staardbeien
  • 1 stmeloen
  • 1 stpruim
  • 1 takjemunt

Sabayon met lente fruit

Bereiding:

1. Meng het water met de maple syrup en vacumeer de pruim hierin. Gaar de pruim vervolgens in een stoomoven op 80 °C 10 minuten (het kan ook in een pannetje water). Koel vervolgens terug in ijswater.

2. Snijd 1/4 van de meloen in dunne plakken en snijd de aardbeien in tweeën. Haal de pruim uit de vacuümzak, pel het velletje eraf en verwijder de pit. De kleur van het vel is in de pruim getrokken

3. Meng de champagne, suiker en het eigeel in een mengkom. Klop dit vervolgens luchtig met een garde. Gaar het au bain marie. Verdeel de sabayonmengsel over twee mengkommen. Voeg aan een van de kommen bietenpoeder toe en klop dit goed door tot je een mooie donkerpaarse kleur krijgt.

4. Maak het bord als volgt op: leg de plakjes meloen onderop, leg de pruim in het midden en leg daaromheen de aardbeien. Zorg ervoor dat dit er al mooi uitziet. Schep vervolgens de gele en paarse sabayon over het fruit. Garneer af met een takje munt. Ready to go!

Chefs tip
Brand de sabayon af met een gasbrander of onder de salamander grill voor een 'geroosterd' resultaat!
Wijntip

"Frisse zuren gaan mooi samen met het rode fruit en snijden door de vettige sabayon heen, het zoetje in de wijn zorgt voor harmonie!" - Bjørn Scholten registervinoloog. Bestel de wijn hier

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen