Recepten
alle recepten

Paella met asperges

paella

Bereiding en ingrediënten

  • 7 stgarnalenshop
  • 4 stlangoustinesshop
  • 600 gkippendijenshop
  • 500 gvenusschelpenshop
  • 250 gchorizo
  • 1 strode uishop
  • 1 strode paprikashop
  • 3 stknoflooktenenshop
  • 450 gpaella rijstshop
  • 200 mlwitte wijnshop
  • 0,4 gsaffraanshop
  • 200 mltomatenblokjesshop
  • 1 literkippenbouillonshop
  • 1 elgerookte paprikapoedershop
  • 5 stgeschilde witte aspergesshop
  • Verhit een paellapan op middelhoog vuur met een laagje olijfolie.
  • Snijd de chorizo in dikke stukken en bak deze aan in de pan.
  • Kneus de saffraan en laat deze trekken in de witte wijn op laag vuur.
  • Maak de langoustines schoon en leg ze apart.
  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Haal de chorizo uit de pan en voeg de kip toe. Bak deze tot hij begint te kleuren en voeg daarna de garnalen en langoustines toe.
  • Voeg de ui, knoflook en paprika toe. Laat dit goed bakken en voeg vervolgens de gerookte paprikapoeder toe.
  • Voeg de rijst toe en bak deze kort mee.
  • Blus de rijst af met de witte wijn en saffraan. Blijf goed roeren.
  • Als de wijn is verdampt, meng dan 1 eetlepel bouillonpoeder of een bouillonblokje (of gebruik 1 liter vers gemaakte kippenbouillon) met een liter water. Voeg dit beetje bij beetje toe aan de rijst terwijl deze gaart.
  • Voeg ook de asperges toe en laat deze meegaren. Blijf goed en voorzichtig doorroeren voor een gelijkmatige garing.
  • Steek de gekookte venusschelpen in de rijst en laat deze nog een paar minuten meewarmen.
  • Serveer het gerecht met partjes citroen.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen