Paella met asperges
Bereiding en ingrediënten
- Verhit een paellapan op middelhoog vuur met een laagje olijfolie.
- Snijd de chorizo in dikke stukken en bak deze aan in de pan.
- Kneus de saffraan en laat deze trekken in de witte wijn op laag vuur.
- Maak de langoustines schoon en leg ze apart.
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de paprika in kleine blokjes.
- Haal de chorizo uit de pan en voeg de kip toe. Bak deze tot hij begint te kleuren en voeg daarna de garnalen en langoustines toe.
- Voeg de ui, knoflook en paprika toe. Laat dit goed bakken en voeg vervolgens de gerookte paprikapoeder toe.
- Voeg de rijst toe en bak deze kort mee.
- Blus de rijst af met de witte wijn en saffraan. Blijf goed roeren.
- Als de wijn is verdampt, meng dan 1 eetlepel bouillonpoeder of een bouillonblokje (of gebruik 1 liter vers gemaakte kippenbouillon) met een liter water. Voeg dit beetje bij beetje toe aan de rijst terwijl deze gaart.
- Voeg ook de asperges toe en laat deze meegaren. Blijf goed en voorzichtig doorroeren voor een gelijkmatige garing.
- Steek de gekookte venusschelpen in de rijst en laat deze nog een paar minuten meewarmen.
- Serveer het gerecht met partjes citroen.