Recepten
alle recepten

Panna cotta van witte en pure chocolade met miso-karamelsaus

panna cotta

Bereiding en ingrediënten

  • Witte chocolade panna cotta
  • 180 gwitte chocoladeshop
  • 35 gkristalsuikershop
  • 500 mlslagroomshop
  • 2,5 stgelatinebladshop
  • 1 stvanille peulshop
  • Pure chocolade panna cotta
  • 150 gpure chocoladeshop
  • 35 gkristalsuikershop
  • 25 gpindakaasshop
  • 500 mlslagroomshop
  • 2,5 stgelatinebladshop
  • Miso-karamelsaus
  • 110 gkristalsuikershop
  • 40 groombotershop
  • 20 gwitte misoshop
  • 5 gfijn zeezoutshop
  • 250 mlslagroomshop
  • 1 bakjerode bessenshop
  • espresso crunch

panna cotta van witte en pure chocolade, met miso-karamelsaus, rode bessen en espresso crunch

Een feestelijk dessert met mooie smaken van pure en witte chocolade in combinatie met een misokaramelsaus.
Naast een plaatje om naar te kijken is het een dessert dat volledig voorbereid kan worden én
verrassend van smaak. Wat wil je nog meer?
In dit recept zijn we uitgegaan van een 2-laags dessert. Echter kun je hier mee experimenteren. Je zou dit
gerecht bijvoorbeeld ook op kunnen bouwen als 4-laags dessert. Daarnaast zijn er legio mogelijkheden
met betrekking tot de garnering.

Bereidingswijze:

  1. Start met het maken van de witte chocolade panna cotta. Verwarm de slagroomin een pannetje met de witte chocolade, kristalsuiker en vanille.
  2. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
  3. Als de slagroom warm is en de ingrediënten volledig opgelost zijn, knijp je de gelatine bladeren uit en voeg je ze toe aan de pan. Roer het geheel goed door tot de gelatine volledig is opgelost. Zeef vervolgens de panna cotta en schenk de eerste laag in de glazen. Laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  4. Herhaal deze stappen nu voor de pure chocolade panna cotta. Verwarm opnieuw de slagroom in een pannetje met de pure chocolade, pindakaas en kristalsuiker. Week ondertussen de gelatine bladeren in koud water.
  5. Als de slagroom warm is en de ingrediënten volledig opgelost zijn, knijp je de gelatine bladeren uit en voeg je ze toe aan de pan. Roer het geheel goed door tot de gelatine volledig is opgelost. Zeef vervolgens de panna cotta.
  6. Schenk de pure chocolade panna cotta op de laag witte chocolade panna cotta en laat dit wederom opstijven.
  7. Verhit de kristalsuiker in een steelpan, voeg vervolgens de roomboter toe terwijl je roert met een garde.
  8. Voeg daarna de slagroom toe en laat het zachtjes even pruttelen. Voeg dan de miso en het fijne zeezout toe. Laat de saus verder pruttelen en een beetje inkoken tot de gewenste dikte.
  9. Haal de glazen met opgesteven panna cotta uit de koelkast, verdeel de espresso crunch over de glazen en giet de saus erbij. Garneer het gerecht af met de rode bessen.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen