Parelhoenfilet
Bereiding en ingrediënten
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijkmatige stukken. Breng ze aan de kook in een steelpannetje met een beetje zout.
- Pel de knoflook en hak het fijn.
- Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en voeg tijdens het pureren beetje bij beetje de boter toe totdat er een egale massa ontstaat.
- Voeg tot slot de room, truffeltappenade en knoflook toe.
- Snijd de rode kool in dunne reepjes en smelt de boter in een steelpannetje.
- Bak de rode kool en breng op smaak met zout en peper.
- Blus het geheel af met de rode wijn en laat dit reduceren. Voeg dan de balsamico glaze toe.
- Snijd vervolgens de savooie kool in dunne reepjes.
- Smelt de boter in een pannetje en myoteer de komijnpoeder hierin.
- Voeg de savooie kool toe en stoof dit op laag vuur totdat het helemaal gaar is.
- Snijd de parelhoenfilet bij aan de zijkanten, zodat je een mooie filet krijgt.
- Bak de filet op de huid in een pan totdat deze krokant is, draai vervolgens de filet om en bak voor ongeveer 3 minuten op deze zijde. Gaar de filet nog even na in de oven indien nodig.
- Dresseer het gerecht op een mooi bord en maak af met een beetje jus.