Recepten
alle recepten

Peer met 5-spicesspecerijen, vanille-koffiesaus en crunch

Peer

Bereiding en ingrediënten

  • 1 stpeershop
  • 50 groombotershop
  • 1 tl5-spicesspecerijenshop
  • 1 stsinaasappel (zeste + sap)shop
  • 1 stvanille peulshop
  • 10 gkoffiebonen
  • 2 tlsuikershop
  • 1 tlamarettoshop
  • 0,5 tlmaïzenashop
  • Bacon bits crunchshop
  • Pistache crunchshop

Peer met 5-spicesspecerijen, vanille-koffiesaus en bacon bites crunch

  1. Verwarm de slagroom met de koffiebonen en de leeggeschrapte vanille peul.
  2. Voeg de suiker en amaretto toe. Laat het geheel koken en infuseren.
  3. Voeg de maïzena toe en roer de pan goed door. Zeef de saus en laat deze afkoelen in de koelkast.
  4. Schil de peer en snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
  5. Verhit een pan op middelhoog vuur met een laagje zonnebloemolie. Bak de peer aan beide kanten tot deze een beetje kleur krijgt.
  6. Voeg de boter toe aan de pan. Voeg vervolgens de 5-spicespecerijen toe en gaar de peer.
  7. Blus de peren af met het sinaasappelsap en rasp de schil erbij. Laat het sap helemaal inkoken tot de peren gekarameliseerd zijn.
  8. Schep de koude saus onder op het bord en verdeel de peren eroverheen. Je kan het gerecht serveren met de bacon bites voor een zoet/zout contrast qua smaak. Ook kun je kiezen voor de pistache crunch voor een zoet pre-dessert.
  9. Garneer het gerecht af met een cress naar keuze.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen