Peer met 5-spicesspecerijen, vanille-koffiesaus en crunch
Bereiding en ingrediënten
Peer met 5-spicesspecerijen, vanille-koffiesaus en bacon bites crunch
- Verwarm de slagroom met de koffiebonen en de leeggeschrapte vanille peul.
- Voeg de suiker en amaretto toe. Laat het geheel koken en infuseren.
- Voeg de maïzena toe en roer de pan goed door. Zeef de saus en laat deze afkoelen in de koelkast.
- Schil de peer en snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
- Verhit een pan op middelhoog vuur met een laagje zonnebloemolie. Bak de peer aan beide kanten tot deze een beetje kleur krijgt.
- Voeg de boter toe aan de pan. Voeg vervolgens de 5-spicespecerijen toe en gaar de peer.
- Blus de peren af met het sinaasappelsap en rasp de schil erbij. Laat het sap helemaal inkoken tot de peren gekarameliseerd zijn.
- Schep de koude saus onder op het bord en verdeel de peren eroverheen. Je kan het gerecht serveren met de bacon bites voor een zoet/zout contrast qua smaak. Ook kun je kiezen voor de pistache crunch voor een zoet pre-dessert.
- Garneer het gerecht af met een cress naar keuze.