Polenta met peulvruchten en tomatenbouillon
Bereiding en ingrediënten
- 260 gpolenta
- 550 mlmelk
- 500 mlwater
- 200 gfeta
- 300 gdoperwten (gedopt)
- 150 gtuinbonen (dubbel gedopt)
- eetbare bloemen
- Voor de bouillon:
- 500 gvleestomaten
- 2 stkomkommer
- 50 gkappertjes
- 50 golijven
- 1rode ui
- 2 tenenknoflook
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een blender en laat dit een paar uurtjes onder druk uitlekken.
- Snij de feta in kleine blokjes en pureer dit fijn met behulp van een staafmixer. Voeg 50 ml melk toe om een gladde crème te draaien.
- Verhit de rest van de melk met de bouillon en roer hier de polenta doorheen. Blijf roeren terwijl het mengsel gaar kookt. Breng op smaak met zout en peper.
- Stort het mengsel in een passende bak met slagersfolie erboven en eronder. Zet dit onder druk weg voor een aantal uur zodat het kan afkoelen.
- Kook de gedopte tuinbonen en doperwten gaar en breng op smaak met een beetje olijfolie, zout en peper.
- Steek rondjes uit de polenta en frituur dit op 180 graden tot ze goudbruin kleuren en krokant zijn.
- Spuit de feta crème op de polenta schijven en verdeel de peulvruchten er bovenop, pluk de bloemen en versier de schijven.
- Breng het lekvocht van de tomatenbouillon op smaak met zout en peper en serveer dit bij het gerecht.
Vervang de melk en feta door vegan variaties.