Pompoen quiche
hoofdgerecht
Bereiding en ingrediënten
- 100 gpompoenpitten
- 400 gboter
- 1,5 kgtarwemeel (type 405)
- 650 gcrème fraîche (38% vet)
- 40 mlwijnazijn
- 30 ggrof zout
Quichedeeg
Hak de pompoenpitten grof. Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het tot een glad deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het ongeveer 1 uur rusten.
Rol het deeg vervoglens dun uit en leg het in een ingevette quichevorm met een doorsnede van 24 cm. Bak het dan in ongeveer 5 minuten blind op 180 graden.
- 3 kgpompoen
- 100 mlolijfolie
- 500 gprei
- 550 gsjalotten
- 70 ggrof zout
- 4 gzwarte peper
- 100 ggladde peterselie
- 10 gsalie
- 1 kgRoquefort kaas (52% vet)
- 1,25 kgslagroom (30% vet)
- 1,4 kgeieren
Pompoen-kaas vulling
Maak de pompoen schoon, snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm en bak de blokjes in hete olijfolie in de pan. Was de prei en sjalotten en snijd deze in dunne repen. Voeg de gesneden prei en sjalotten toe in de pan en bak het kort mee. Breng op smaak met peper en zout en vul het deeg met dit mengsel.
Pluk de peterselie en salie en snijd julienne en strooi over de quiche. Voeg dan de kaasvlokken toe aan de quiche. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel over de quiche en bak de quiche goudbruin in een voorverwarmde oven gedurende 15 minuten op 180 graden. Haal de quiche hierna uit de oven en laat iets afkoelen.