Rode bieten met gezouten citroen en kaviaar
Bereiding en ingrediënten
- 100 gbieten
- 5 gkappertjes
- 1/2 stsjalot
- 1/4 stgezouten citroenschil
- 20 gkweepie mayonaise
- 250 mlbietensap
- 2 elvissaus
- 1 tlintense flavour citrus
- 1/2 tlagaragar
- 1/2 tlkaviaar
Rode bieten met citroen en kaviaar
- Schil de bieten en snijd deze in blokken van 5 bij 5 cm. Voeg een beetje olijfolie en zout en peper toe.
- Bak de bieten gaar in een pan met olie en eventueel een klontje boter. Laat vervolgens de bieten afkoelen.
- Hak de kappertjes, snijd de gezouten citroenschil fijn en snipper een sjalot.
- Maak een salade van de afgekoelde biet, sjalot, kappertjes, gezouten citroen en mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook bietensap en voeg vissaus en intense flavor citrus toe. Voeg daarna agaragar toe en roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Laat dit twee minuten zachtjes pruttelen om de agaragar te activeren.
- Stort de bietensap in een steker op een gekoelde werkbank zodat de gelei gaat afkoelen en opstijven (bekijk video op onze Instagram).
- Maak van de salade een mooie toren op een bord, leg voorzichtig de gelei erbovenop en maak het af met kaviaar.
Ingemaakte groente en fruit zijn trendy. Maak ingemaakte gezouten citroenen. Mooi als kleurrijke aankleding en overheerlijk in gerechten!
Serveer dit gerecht als voorgerecht of als shared dining gerecht.