Rode poon met groenten
Bereiding en ingrediënten
Rode poon met groenten
1. Leg de zilveruitjes in een diepe bak en zet ze net onder water. Dit zorgt ervoor dat de schil week wordt en dus makkelijker los zal laten tijdens het pellen. Zodra de schil eenmaal van de zilveruitje af is kun je de zilveruitjes apart zetten.
2. Schil de wortels en bospeentjes en snijd deze in grove stukken van ongeveer 3 cm. Voeg ze bij de zilveruitjes.
3. Pak twee takjes rozemarijn en thijm en hak fijn.
4. Verhit een bakpan op middelhoog vuur met een beetje olie. Zodra de olie heet is mogen alle groenten tegelijk de pan in. Blijft dit regelmatig roeren.
5. Als de groenten mooi beginnen te bakken en kleuren mag de boter erbij, laat dit lekker bruisen terwijl je de pan in beweging houdt totdat de groenten mooi gekleurd en gaar zijn .
6. Voor de beurre noisette laat je de boter in een steelpannetje smelten en bruisen. Roer de boter goed door met een garde en laat het mooi goudbruin worden totdat je er kleine spikkeltjes in ziet.
7. Voeg de mosterd toe en roer goed door, voeg daarna de gehakte peterselie en kappertjes toe.
8. Verhit een bakpan op hoog vuur met een beetje olie en bak de poon filets op de huidkant. Druk de filets goed aan zodat het gehele huidkant contact maakt met de pan.
9. Serveer de gebakken poon samen met de geroosterde groenten en beurre noisette op een bord of serveer het gerecht in een pan.
Rode poon is al heel lekker van zichzelf en dat laten we bij dit gerecht volledig in zijn waarde. Een gerecht met weinig poespas en vooral smaken die de vis complimenteren. Door de groenten lang te bakken in bruisend boter worden ze mooi zoet van smaak, heel zacht van binnen en juist een beetje krokant van buiten.
"Een loepzuivere bergwijn, met frisheid en rondeur wat heerlijk samen gaat met de beurre noisette vinaigrette"
- Bjørn Scholten registervinoloog
Bestel de wijn hier!