Rode poon met paddenstoelen
Bereiding en ingrediënten
Rode poon met paddenstoelen
1. Kook de witte wijn azijn, sushi azijn en witte wijn samen op. Voeg vervolgens de room toe en laat dit een minuutje pruttelen.
2. Voeg beetje bij beetje klontjes boter toe terwijl je de saus fijn draait met een staafmixer of een blender. Houd de saus warm totdat je gaat serveren maar let op dat je de saus niet te hard laat koken. Dan kan de saus gaan schiften.
3. Snijd de paddenstoelen in gelijke stukken.
4. Verhit een bakpan op hoog vuur en schenk hier een beetje olie in. Voeg de paddenstoelen toe zodra de pan goed heet is. Bak de paddenstoelen zonder veel te bewegen, zodat ze snel kleuren en niet snot gaar worden.
5. Voeg de boter toe en laat dit bruisen.
6. Bak de rode poon op de huidkant in een hete pan voor ongeveer 2-3 minuten. Draai om en bak nog ongeveer 1 minuut. Serveer het geheel op een bord met opstaande rand.
Rode poon is goed te combineren met vele smaken, geef dit gerecht een herfst sfeertje door de poon te combineren met diverse paddenstoelen.
"Licht aards & romig, zowel op het bord als in de wijn, makkelijker en beter kan niet!" - Bjørn Scholten registervinoloog
Bestel de wijn hier!