Rode poon op zuurdesem brood
Bereiding en ingrediënten
Rode poon gebakken op zuurdesem brood
1. Halveer de sjalot en bak de sjalot met een beetje olie en boter in een kleine bakpan op de platte kant. Bak tot de sjalot goudbruin en gaar is.
2. Snijd de bovenkant van de prei er vanaf. Gaar het witte gedeelte in de oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten. Halveer de prei en portioneer zodra de prei eenmaal gaar is.
3. Kook de bietensap, sushi azijn en witte wijn samen op. Voeg hier beetje bij beetje de boter aan toe totdat je een mooi gebonden saus krijgt.
4. Smeer de huidkant van de poon in met een beetje eiwit en plak hier 3 blaadjes salie op. Leg daar vervolgens het broodplakje op en druk voorzichtig aan.
5. Snijd het overtollige brood aan de zijkanten weg zodat je een strak stukje vis hebt om te bakken.
6. Verhit een bakpan op middelhoog vuur en bak de vis eerst op de huidkant (broodkant) totdat de vis (het brood) mooi bruin is. Draai de vis vervolgens om voor ongeveer 2 minuten.
7. Serveer de vis met bijpassende saus en garnituur op een mooi compact bordje. Maak het gerecht af met mooie kruiden naar keuze.
Door de poon te beleggen met zuurdesem brood zorg je ervoor dat de bovenkant mooi krokant word. De salie in dit gerecht geeft de poon meer body!
''Rood bij vis? Jazeker! Door een laag tanninegehalte en lichte koeling van de wijn is dit een fijne combinatie" Bjørn Scholten registervinoloog
Bestel de wijn hier!