Recepten
alle recepten

Gegrilde roodbaars met nectarine

roodbaars

Bereiding en ingrediënten

  • 2 stroodbaarsfiletshop
  • 2 stnectarinesshop
  • 12 stontbijtspekshop
  • 150 ghalloumishop
  • Voor de polenta:
  • 100 gspinazieshop
  • 300 mlvolle melkshop
  • 100 gpolentashop
  • Voor de salsa verde:
  • 200 mlolijfolieshop
  • 40 gpeterselieshop
  • 20 gdragonshop
  • 20 gkervelshop
  • 10 gmuntshop
  1. Verwarm de melk en voeg de polenta toe. Roer goed door met een garde tot de polenta begint te binden en gaar is.
  2. Voeg de spinazie toe aan de polenta en roer het goed door met een pannenlikker. De spinazie gaart door in de polenta.
  3. Snijd de nectarines in 6 gelijke partjes. Wikkel de partjes in met de ontbijtspek en bak ze goudbruin.
  4. Mix alle ingrediënten voor de salsa verde samen in de blender en meng het tot een grove salsa.
  5. Snijd de halloumi in blokjes en grill ze aan twee kanten.
  6. Halveer de roodbaarsfilets. Bak de filets op de huid tot ze krokant zijn. Bak de filets vervolgens even kort op de andere kant.
  7. Serveer de polenta onderop op het bord met de roodbaars erbovenop.
  8. Garneer het gerecht met de halloumi, nectarines en salsa verde. Gebruik eventueel ook mooie eetbare bloemen.
Wijntip

Frankrijk | provence
Manon Côtes de Provence
Famille Ravoire
Grenache | Cinsault | syrah
Bestel de wijn in onze webshop
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen