Runderwang stoof
Bereiding en ingrediënten
Runderwang stoof
1. Ontvlies de runderwangen en snijd ze in kleine blokjes.
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
3. Stop de peperkorrels en venkelzaadjes in een leeg theezakje of in een dun doekje en knoop het goed dicht zodat ze er niet uit kunnen vallen.
4. Verhit een pan met hoge rand op middelhoog vuur met een beetje olie en laat dit goed heet worden.
5. Bak de blokjes runderwang aan tot ze mooi bruin kleuren. Zorg dat je de runderwangen goed zout tijdens dit proces.
6. Voeg de knoflook en ui toe.
7. Voeg de specerijen toe, roer goed door en voeg daarna de tomatenpuree toe.
8. Blus het geheel af met rode wijn en laat rustig inkoken.
9. Snijd in de tussentijd de rode kool en geschilde bieten in grove stukken. Halveer de aardappelen en zet alle groenten even apart.
10. Als de rode wijn is ingekookt mag je de kippenbouillon toevoegen. Zorg ervoor dat het vlees onder staat. Laat pruttelen tot de kippenbouillon voor de helft verdampt is.
11. Voeg de groenten toe en roer door, giet daarna water in de pan. Zorg ervoor dat het vlees en groenten net onder water staan. Laat dit op een zacht vuurtje lekker pruttelen voor ongeveer 3 uurtjes.
12. Als het geheel ingekookt is tot een mooie dikke stoof kun je proeven en eventueel nog op smaak brengen met een beetje zout en peper.
13. Serveer deze stoofpot met rijst of gegrild brood.
Runderwang is een prachtig product om te gebruiken bij lange bereidingen op lage temperaturen. Op die manier zorg je ervoor dat de structuur van het vlees zacht en mals wordt.
"Rijp zondoorstoofd fruit gecombineerd met kruidige aroma's van specerijen geven een mooie aansluiting!"
Bestel de wijn hier!