Recepten
alle recepten

Salade met eend, een pekingeend bitterbal en balsamico glaze

Salade met eend

Bereiding en ingrediënten

  • 1 stgekonfijte eendenboutshop
  • 2 stvijgenshop
  • 1 stfrisée slashop
  • 1 strode slashop
  • 0,5 boswaterkersshop
  • 2 takjesrode bessenshop
  • 4 stpekingeend bitterbalshop
  • 100 mlsesamdressingshop
  • 30 mlbalsamico glazeshop

Salade met gekonfijte eendenbout, een bitterbal van pekingeend & balsamico glaze

  1. Was de slasoorten in ruim koud water en laat ze goed uitlekken.
  2. Pluk het vlees van de eendenbout in grove stukken.
  3. Snijd de rode sla in fijne stukjes en pluk de frisée sla. Maak beide slasoorten aan met de sesamdressing.
  4. Leg de sla op het bord, snijd de vijgen in partjes en verdeel ze over het bord.
  5. Verdeel vervolgens ook het vlees van de geplukte eendenbout over de sla.
  6. Pluk de besjes van de takjes en verdeel deze ook over de bordjes.
  7. Bereid de pekingeend bitterballen in de frituur op 170 graden totdat ze goudbruin en warm zijn. Leg de bitterbal vervolgens in het midden van de salade.
  8. Pluk de waterkers takjes en verdeel over de salade.
  9. Maak op artistieke wijze een swirl over de salade met de balsamico glaze.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen