Salade met eend, een pekingeend bitterbal en balsamico glaze
Bereiding en ingrediënten
Salade met gekonfijte eendenbout, een bitterbal van pekingeend & balsamico glaze
- Was de slasoorten in ruim koud water en laat ze goed uitlekken.
- Pluk het vlees van de eendenbout in grove stukken.
- Snijd de rode sla in fijne stukjes en pluk de frisée sla. Maak beide slasoorten aan met de sesamdressing.
- Leg de sla op het bord, snijd de vijgen in partjes en verdeel ze over het bord.
- Verdeel vervolgens ook het vlees van de geplukte eendenbout over de sla.
- Pluk de besjes van de takjes en verdeel deze ook over de bordjes.
- Bereid de pekingeend bitterballen in de frituur op 170 graden totdat ze goudbruin en warm zijn. Leg de bitterbal vervolgens in het midden van de salade.
- Pluk de waterkers takjes en verdeel over de salade.
- Maak op artistieke wijze een swirl over de salade met de balsamico glaze.