Spicy krieltjes
Chefs Table
Bereiding en ingrediënten
- 1 kgkrieltjes
- 25 ggerookte paprikapoeder
- 25 gkomijn
- 25 gkerrie madras
- 140 gkewpie mayonaise
- 40 gsriracha
- 60 gDoritos nacho cheese
- 0,5 bosThaise basilicum
- 1 stsjalot
Spicy krieltjes
Bereiding:
1. Was de krieltjes en laat ze goed drogen, marineer dan de krieltjes met de specerijen en een beetje zout en olie.
2. Leg de krieltjes op een plateau en gaar ze voor ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
3. Snijd de sjalot in fijne blokjes en snijd de Thaise basilicum in fijne reepjes of pluk ze.
4. Draai de Doritos tot een crumble in de blender.
5. Meng de mayonaise met de sriracha saus.
6. Verdeel de krieltjes over 6 bordjes en bedek ze met de saus, strooi er een beetje sjalot op en bedek het geheel dan met de Doritos crumble.
7. Garneer het gerecht met de Thaise basilicum.
Download de calculatie hier.