Springrolls met crudité en chili mayonaise
Bereiding en ingrediënten
- 1 elchilivlokken
- 400 mlzonnebloemolie
- 60 mlsushiazijn
- 60 mlvloeibaar eiwit (of aquafaba)
- 4 strijstpapier
- 350 mlchili olie
- 2 stbospeen
- 2 strettich
- 1 stpaksoi
- 50 grsushigember
- 2 elseroendeng
Springrolls met crudité en chili mayonaise
Bereiding:
Chili olie:
- Verhit een steelpan op lag vuur en myoteer de chilivlokken voor ongeveer 2 minuten, pas op dat het niet verbrand.
- Giet de olie erop en laat dit op laag vuur infuseren, het mag niet hard borrelen/frituren/bakken.
- Doe het vuur uit en laat de olie afkoelen/infuseren, dan kan het in een fles of potje.
Chili mayonaise:
- Meng de sushiazijn met het eiwit in een blender of met een staafmixer.
- Zeef de chili olie en voeg dit druppelsgewijs toe aan de azijn en eiwit tot je een stevige emulsie krijgt.
Springrolls:
- Schil de bospeen en rettich, snijd dit vervolgens in dunne reepjes van ongeveer 5cm lang
- Snijd de paksoi en sushi gember ook fijn, meng dit samen met de bospeen, rettich en seroendeng tot een ‘’salade’’.
- Pak een diepe schaal gevuld met koud water en leg er een rijstvel in voor ongeveer 10 tot 15 seconden, tot het een beetje buigbaar is.
- Leg de rijstvel op een snijplank bedekt met een koksdoek en leg een strook van de ‘’salade’’ in de breedte op het rijstvel zodat je er een strakke rol van kan maken.
- Snijd de rol door het midden en leg de springrolls apart, besprenkel ze met een beetje olijfolie om het plakken tegen te gaan.
- Herhaal dit totdat de ‘’salade’’ op is.
Maak de springrolls volledig vegan door aquafaba toe te voegen in plaats van vloeibaar eiwit.
Serveer als voorgerecht of op een borrelplank.