Gebakken tofu met rettich en hoisin marinade
Bereiding en ingrediënten
Gebakken tofu met gewokte rettich en hoisin marinade
Door de tofu in te snijden kan de saus er goed tussen gaan zitten, zo zit elke hap bomvol met smaak. De rettich heeft van nature al een frisse scherpe smaak. Blus dit af met sushi azijn en je hebt een heerlijk garnituur voor bij Aziatische smaken.
Bereidingswijze:
- Snijd de tofu in vier gelijke plakken. Snijd de plakken schuin in van twee kanten, zodat er een ruitjespatroon ontstaat.
- Verhit een pan op middelhoog vuur met een laagje olie. Bak de tofu in de pan aan beide kanten tot goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout tijdens het bakken.
- Hak de pinda’s grof, snijd de rode peper in fijne blokjes en snijd de bieslook zo fijn mogelijk.
- Meng dan de overige ingrediënten, behalve de sushiazijn, in een apart kommetje.
- Voeg dan de saus toe aan de pan en bedek de tofu tot deze een beetje plakkerig wordt.
- Voeg de rode peper en de gehakte pinda’s toe.
- Verhit een wokpan met een laagje olie op hoog vuur, wok de rettich spirelli kort en blus af met de sushiazijn. Voeg tot slot de bieslook toe.
- Schep de rettich en tofu op het bord, verdeel de saus over de plakken tofu en garneer het gerecht af met cress naar keuze.