Vegetarische courgette pasta met artisjok
Bereiding en ingrediënten
- 400 glinguini
- 2 stcourgette
- 6 stknoflooktenen
- 130 gspinazie
- 1 startisjok
- 1 stgele courgette
- 300 mlolijfolie met 1 teen knoflook
- 100 goud brood
- 1 bosjebasilicum
Vegetarische courgette pasta met artisjok
Een simpele vega pasta met weinig ingrediënten én toch veel smaak!
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd het oud brood in grove stukken en rooster dit in de oven totdat ze donker en krokant zijn. Haal ze uit de oven en laat ze vervolgens afkoelen.
4. Rol de groene courgettes samen met de knoflooktenen in een vel aluminiumfolie. Gaar dit vervolgens in de oven voor 45 minuten.
5. Als de groente gaar zijn, blender je de courgettes, knoflooktenen en spinazie samen fijn. Breng op smaak met zout en peper.
6. Breng een pan water aan de kook en kook de linguini gaar (ongeveer 8 minuten). Meng de linguini met de courgette saus.
7. Maal de krokante stukken brood fijn in een keukenmachine en zet apart.
8. Maak de artisjok schoon en konfijt dit in de olijfolie samen met een gekneusde knoflookteen totdat de artisjok zacht is.
9. Smeer de gele courgette in met een beetje olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Gaar de gele courgette vervolgens op een hete bbq, leg de gare artisjok er ook heel eventjes op voor de bbq-smaak.
10. Serveer de pasta op een bord of kom met de krokante broodkruim eroverheen, verdeel de courgette (gesneden of in zijn geheel) erover, pluk de verse blaadjes basilicum en verdeel over het gerecht.
Maak de pasta pas kort voor het serveren af met de broodkruim zodat deze lekker krokant blijft!
"Een milde wijn met sappig fruit die makkelijk aansluiting vindt bij diverse groentebereidingen - Bjørn Scholten, Registervinoloog "
Bestel de wijn hier!