Vegetarische gyoza´s
Bereiding en ingrediënten
- 5 stgyoza´s
- 40 g zeewierchips (bijvoorbeeld van Yama)
- 80 mlChilisaus
- 20 mlvissaus
- 10 mlnatuurazijn
- 1 st limoen (garnituur)
Bereidingswijze
- Meng de chilisaus, vissaus, en azijn in een kom.
- Maal de zeewierchips fijn in een vijzel of keukenmachine.
- Verwarm een bakpan op het vuur met een laagje olie.
- Leg de gyoza’s in de pan met de platte kant naar beneden en bak de onderkant goudbruin.
- Voeg 2 eetlepels water toe aan de pan en dek de pan af met een deksel zodat de gyoza's goed ontdooien in de pan.
- Haal de deksel van de pan en schud de gyoza's los van de bodem. Voeg de saus toe en laat dit verdampen/karameliseren terwijl je de gyoza's rond schudt. Voeg op het einde de zeewier crumble toe en zorg ervoor dat het egaal rondom de gyoza’s zit.
- Serveer de gyoza’s a’la streetfood zoals op de afbeelding. Een stukje gebrande limoen is al een geweldige toevoeging als garnituur.
Serveer op je borrelkaart, als lunch of voorgerecht.