Vegetarische pompoenrisotto
Bereiding en ingrediënten
Vegetarische pompoenrisotto
1. Snijd de bovenkant los van de onderkant van de flespompoen.
2. Snijd de schil van beide stukken en hol de onderkant uit. Verwijder alle. Snijd de onderkant in grove blokken en maakt er sap van met een sapcentrifuge. Bewaar het sap voor de risotto. Heb je geen sapcentrifuge? Gebruik dan wortelsap.
3. Snijd de bovenkant in plakken van ongeveer 1 cm, snijd daar vervolgens kleine staafjes van van ongeveer 2 tot 3 cm.
4. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
5. Gebruik ongeveer 25 g boter om de sjalot en knoflook in aan te zweten. Voeg dan de pompoenstaafjes toe en roer goed zodat ze niet kleuren maar wel garen.
6. Blus af met de witte wijn, laat de wijn verdampen terwijl je goed blijft roeren.
7. Als de wijn verdampt is kun je de pompoen(of wortel)sap toevoegen. Laat dit pruttelen terwijl je de limoen zest erbij raspt.
8. Zet het vuur heel laag en voeg beetje bij beetje de resterende boter toe. Voeg tot slot de limoensap toe.
9. Snijd de dragon fijn en meng met de hazelnoten, Parmezaanse kaas en olijfolie.
10. Snijd de grapefruit uit in partjes zonder vliesjes, brand af met een gasbrander.
11. Schep de risotto op het bord, drapeer de dragonpesto eroverheen en verdeel de gebrande grapefruit over het geheel.
Een risotto zonder rijst, dat is vernieuwend! Volgens het recept vegetarisch maar eendenborst past fantastisch goed bij dit gerecht mocht je meer eiwitten toe willen voegen.
"Grote klasse in het glas! O.a. een prachtige aansluiting tussen de grapefruit op het bord en de bloedsinaasappel aroma's in het glas." - Bjørn Scholten
Bestel de wijn hier!