Venkelsalade met gerookte bieten vinaigrette en Parmezaan
Bereiding en ingrediënten
- 3 stvenkel (medium)
- 1 tlbietensap
- 100 mlolijfolie
- 1 el rookpoeder
- 20 gParmezaanse kaas
- 0,5 bosbasilicum
- 1 stradijs
Bereidingswijze
- Reduceer de bietensap in een pan tot 250ml over blijft. Voeg hier een eetlepel rookpoeder aan toe en roer goed door met een garde.
- Snijd de venkel in hele dunne plakken (stand 1 op de snijmachine) en leg deze op ijswater voor ongeveer een half uur, doe hetzelfde met de radijs.
- Als de bietensap is afgekoeld kan je de olijfolie druppelsgewijs toevoegen en door roeren.
- Laat de venkel plakken even uitlekken op een doek of keukenpapier en maak ze dan aan met een beetje olijfolie, zout en peper.
- Schep een lepel van de bietendressing onder op het bord leg hier de plakken venkel speels op. Doe hetzelfde met de radijs en basilicum
- Rasp op het einde een beetje Parmezaanse kaas over het gerecht.