Wild zwijn pompoen-aardappel-goulash
hoofdgerecht
Bereiding en ingrediënten
- 1,5 kgpompoen
- 900 gvastkokende aardappelen
- 525 gui
- 6 gknoflook
- 150 mlsaffloerolie
- 8 ggember
- 1 gwitte peper
- 1 ggrof zout
- 35 gtomatenpuree
- 150 mlwitte kookwijn
- 875 mlgroentebouillon
- 25 ghoning
- 0,3 glaurier
- 1 gtijm
- 8 gsinaasappelrasp
Pompoen-aardappel-goulash
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 3 x 3 cm. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van ca. 2 cm. Schil de uien en snijd deze in reepjes. Schil ook de knoflook en snijd deze in kleine stukjes. Verhit olie in een braadpan en bak de uien, knoflook en aardappelblokjes goudbruin.
Schil de gember en snijd deze in kleine stukjes. Voeg deze met de pompoenblokjes toe aan de aardappelen. Laat dit kort bakken en breng op smaak met peper en zout. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat het kort meebakken. Blus hierna af met witte wijn. Voeg vervolgens de groentebouillon, honing, kruiden en sinaasappelrasp toe. Laat het geheel sudderen tot de groente al dente zijn en de goulash romig is.
- 25 gplatte peterselie
- 20 gParmezaanse kaas (32% vet)
- 120 gpompoenpitten
- 30 gsuiker
- 30 mlwater
- 90 mlpompoenpitolie
- 12 mlperenazijn
- 0,5 gwitte peper
- 3 ggrof zeezout
Pompoenpitpesto
Pluk de peterselie, rasp de Parmezaanse kaas en zet deze klaar voor gebruik.
Bak de pompoenpitten kort aan in een pan en karamelliseer ze met suiker. Voeg dan het water, pompoenpitolie en peterselie toe. Pureer dit in de blender met de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met azijn, peper en zout.
- 2,35 gwildzwijn filet
- 25 ggrof zout
- 1 gwitte peper
- 70 mlraapzaadolie
- 50 gboter
Wildzwijn filet
Snijd de zwijn filets in medaillons van ca. 70 g per stuk. Gebruik 3 medaillons per portie. Breng op smaak met peper en zout en bak de medaillons gaar in hete olie, keer regelmatig tot de stukken goudbruin kleuren.
Voeg boter toe aan de medaillons en laat het opschuimen. Voeg dan de salie toe. Nappeer de medaillons met salieboter.