Wildzwijn stoof met pastinaakpuree
Bereiding en ingrediënten
- 1 kgwildzwijn poulet
- 1 stui
- 3 teentjesknoflook
- 1 stgele wortel (geschild)
- 1 storanje wortel (geschild)
- 1 eltomatenpuree
- 2,5 elras el hanout
- 1 elvadouvan poeder
- 1 elgerookte paprikapoeder
- 0,5 elkaneel
- 1 lwater
- 330 mlherfstbier/bokbier
- 1 elappelstroop
- 1 elgrove mosterd
- 200 mldemi glace
Pastinaakpuree: - 700 gpastinaak
- 500 mlvolle melk
- 500 mlwater
- 12 stAmsterdamse uitjes
- 0,5 bosjeplatte peterselie
Wildzwijn stoof met pastinaakpuree
- Bak de wildzwijn poulet goudbruin in een hoge pan.
- Snijd de ui, knoflook en geschilde wortelen in grove stukken en voeg deze toe aan de pan.
- Voeg de specerijen toe en laat even bakken.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort om te ontzuren.
- Voeg het bier toe en laat het pruttelen, voeg daarna het water toe.
- Voeg de appelstroop en mosterdzaad toe en roer goed door. Voeg vervolgens de demi-glace toe en laat het geheel op zacht vuur pruttelen tot het gaar is.
- Schil de pastinaken en snijd ze in grove blokken. Breng ze aan de kook samen met het water en de melk.
- Kook de pastinaken gaar (ongeveer 30-40 minuten) en giet ze dan af, maar bewaar een beetje van het warme kookvocht. Pureer de pastinaak in een blender of met een stamper en gebruik wat van het warme kookvocht om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de pastinaakpuree op een bord en serveer de stoof ernaast.
- Halveer de Amsterdamse uien en verdeel ze over het gerecht. Garneer het gerecht met platte peterselie.
FRANKRIJK | RHÔNE
Lirac
Domaine Chantepierre
SYRAH | GRENACHE | MOURVEDRE
Bestel de wijn in onze webshop