Zeeuwse creuse met oester-sesamschuim
Bereiding en ingrediënten
Zeeuwse creuse met oester-sesamschuim
Geef de oester meer volume door er een schuim van te maken, voeg sesamolie toe voor een Asian twist en geef de ziltige oestersmaak nog meer podium.
Bereidingswijze:
- Steek de oesters open, maak los en weeg af. Plaats ze samen met het azijn en het eigeel in een maatbeker.
- Doe de oesters, het azijn en het eigeel in een maatbeker en draai fijn met een staafmixer. Voeg de sesamolie en zonnebloemolie druppelgewijs toe tot je een lichte mayonaise hebt.
- Passeer de mayonaise door een zeef en giet in een slagroomspuit. Draai er vervolgens twee patronen op.
- Snijd de peper in fijne brunoise. Snijd de komkommer in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens ook in brunoise.
- Meng de rode peper en komkommer met de sojasaus.
- Steek de oester open en maak los, spuit het oester-sesamschuim erop en leg een lepeltje van het peper-komkommermengsel erop. Garneer af met een cress naar keuze.