Recepten
alle recepten

Zeeuwse creuse met oester-sesamschuim

Header Zeeuwse creuse

Bereiding en ingrediënten

  • 3 stgrote Zeeuwse creuseshop
  • 15 mldashi-iri ponzu azijnshop
  • 20 mleigeelshop
  • 100 mlzonnebloemolieshop
  • 1 strode pepershop
  • 0,5 stkomkommershop
  • 30 mlsojasausshop

Zeeuwse creuse met oester-sesamschuim

Geef de oester meer volume door er een schuim van te maken, voeg sesamolie toe voor een Asian twist en geef de ziltige oestersmaak nog meer podium.

Bereidingswijze:

  1. Steek de oesters open, maak los en weeg af. Plaats ze samen met het azijn en het eigeel in een maatbeker.
  2. Doe de oesters, het azijn en het eigeel in een maatbeker en draai fijn met een staafmixer. Voeg de sesamolie en zonnebloemolie druppelgewijs toe tot je een lichte mayonaise hebt.
  3. Passeer de mayonaise door een zeef en giet in een slagroomspuit. Draai er vervolgens twee patronen op.
  4. Snijd de peper in fijne brunoise. Snijd de komkommer in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens ook in brunoise.
  5. Meng de rode peper en komkommer met de sojasaus.
  6. Steek de oester open en maak los, spuit het oester-sesamschuim erop en leg een lepeltje van het peper-komkommermengsel erop. Garneer af met een cress naar keuze.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen