Zwiebelkuchen (uientaart)
Bereiding en ingrediënten
- 275 gtarwemeel (type 405)
- 10 gbakpoeder
- 5 ggrof oerzout
- 55 geieren (maat L)
- 90 mlraapzaadolie
- 65 gboter
- 560 greuzel
Deeg
Meng het meel, bakpoeder en zout en zeef het op je werkblad. Maak een klein holletje in het midden en breek hierin de eieren en voeg olie, zachte boter en reuzel toe. Snijd de ingrediënten met een paletmes fijn tot ze kruimelig zijn. Kneed het deeg vervolgens kort en vorm een bol.
Wikkel de bal in aluminiumfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten. Rol het daarna dun uit, bestrooi indien nodig met bloem en leg het in een ingevette bakvorm.
- 950 guien
- 20 gnotenboter
- 230 gbacon
- 20 mlraapzaadolie
- 310 gei
- 450 gzure room (10% vet)
- 45 ggeraspte kaas
- 10 ggrof oerzout
- 0,4 ggemalen, witte peper
- 0,1 ggemalen Cayenne peper
Uientaart vulling
Schil de uien en snijd ze in dunne reepjes. Fruit ze licht in notenboter. Snijd het spek in dunne blokjes en bak ze in olie. Laat het spek en de uireepjes afkoelen en meng het met de resterende ingrediënten.
Voeg de kruiden toe en breng het geheel op smaak met wat gemalen komijn. Giet de vulling in het uitgerolde deeg en bak het in ongeveer 45 minuten in de oven op 160 °C.