terug naar overzicht

4 tips om in te spelen op Black Friday

Op 27 november is het Black friday. Dit is de vierde vrijdag in november, ofwel de dag na Thanksgiving. In Amerika is Black Friday samen met Cyber Monday, dat plaats vindt op de eerste maandag na Thanksgiving, een van ’s werelds grootste winkeldagen van het jaar. We zien je al denken, hoe kan ik hier als horecaondernemer op inspelen in deze lastige periode? Hieronder 4 tips om deze themadag goed in te zetten en de aandacht op jouw zaak te vestigen!

Tip 1 | Themed food

Jij bent natuurlijk niet de enige die weergaloze acties gaat organiseren, houd daarom oog op je concurrenten zodat je niet beide het zelfde concept gaat presenteren. Denk hierbij aan kortingen bij afhalen als de klanten in het zwart gekleed zijn, volledige ‘dark themed’ gerechten met daarin black tiger garnalen, zwarte pasta met truffels, ijs geserveerd met een donker horentje. Je kan het je zo gek niet bedenken. Wees uniek!

ijs
NIC oublie zwart 140st | art. 17367790
bao bun
DV Hekos steamed bun 40g zwart 28st | art. 17262521
black burger
DV Burger brioche bun black 70gr, Ø10cm 72st | art. 17560597

Tip 2 | Social Media - "Raak niet uitgehongerd tijdens het online shoppen!"

socials

Kondig op social media tijdig aan wat je van plan bent te gaan doen tijdens Black Friday. Zo trek je de aandacht van jouw volgers. Organiseer hierbij een like + deel actie waarbij je bijvoorbeeld korting geeft, om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Dit zorgt je niet alleen voor bekijks tijdens Black Friday, maar levert ook meer volgers op voor de lange termijn. Maak een knipoog met je social media posts en geef hierbij aan dat jouw klanten niet uitgehongerd moeten raken bij het online shoppen, dat ze bij jou hun Black Friday maaltijd kunnen scoren.

Tip 3 | Recept: Black burger bun

black burger

Serveer in plaats van de normale hamburger bun, eens de black burger bun. Hieronder een recept hoe je hem kan maken. Geen tijd om dit broodje te maken? Wij hebben er genoeg op voorraad! (artikelnummer: 17560597)

 

Ingrediënten:

360 ml lauwe melk (art. 20192785)

450 g bloem (art. 20039165)

75 g gesmolten boter (art. 16689893)

2 zakjes sepia inkt à 4 gr (art. 12014057)

1 zakje droge gist (art. 14874413)

2 tl suiker (art. 10260333)

2 eieren (art. 15535528)

1½ tl zout (art. 14024788)

2 tl groene sesamzaadjes (art. 15293657)

 

Bereiding voor 5 á 6 bolletjes:

  1. Meng de bloem met het zout in de mengkom van een keukenmachine. Meng in een andere kom de melk met de gist, de boter, de sepia-inkt, 1 ei en de suiker. Roer goed door elkaar.
  2. Voeg het melkmengsel toe aan de bloem en kneed in ca. 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Zet de kom afgedekt op een warme plek en laat het deeg 1,5 uur rijzen.
  3. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het kort door. Verdeel het deeg in 5 of 6 gelijke stukken. Maak mooie bolletjes van het deeg door ze met een draaiende beweging over het werkvlak te rollen. Leg de bolletjes op een bakplaat en leg er een theedoek overheen. Laat nog 25 minuten rijzen.
  4. Verwarm de oven voor (220°C). Kluts 1 ei en bestrijk er de bolletjes mee. Bestrooi met de groene sesamzaadjes. Bak de broodjes ca. 12 minuten in de oven tot ze mooi gaar en gerezen zijn. Neem de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Tip 4 | Verpakkingsmateriaal

verpakkingsmateriaal horeca

Tijdens deze coronaperiode draait alles om bezorgen/afhalen. Zorg daarom dat jij jouw mooie disposable verpakkingsmaterialen op tijd in huis hebt! Wij hebben alvast een selectie gemaakt van mooie verpakkingsmaterialen. Die kan je vinden in onze webshop.

De een zegt dat de naam “Black Friday” afkomstig is uit Philadelphia, waar in de jaren zestig deze uitdrukking werd gebruikt om de grote hoeveelheid verkeer op deze dag te omschrijven. De ander zegt dat de naam weer te danken is aan de financiële crisis in 1869, waar de bankoverzichten op deze dag omsloegen van verlies naar winst.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen