terug naar overzicht

Populaire feestdageningrediënten

December is bij uitstek de feestmaand van het jaar voor de horeca. Elk jaar is het weer een uitdaging om een leuk, lekker en verrassend menu te serveren aan je gasten. Zeker met kerst zijn gasten op zoek naar wat exclusievere producten en wordt er uitgekeken naar echt een avondje genieten. Populaire feestdageningrediënten, zoals eend en kreeft bieden eindeloze mogelijkheden om mee aan de slag te gaan. Elke keuken heeft zijn eigen sfeer en stijl.

In een fine dining restaurant ligt de focus op verfijnde smaken en een artistieke & elegante presentatie passend bij een exclusieve eetervaring. In een brasserie mag de sfeer informeler zijn met robuustere en toegankelijkere gerechten. Smaakvolle ingrediënten in hun eenvoud podium geven, zonder in te leveren op kwaliteit. Terwijl het in een eetcafé draait om eenvoud en comfortfood. Leg de focus op herkenbare smaken en toegankelijke porties, met een feestelijke twist.

Chef Geneal is in de keuken aan de slag gegaan met twee échte feestdagentoppers, namelijk eend en kreeft. Per ingrediënt heeft hij 3 suggesties bedacht en 1 gerecht uitgewerkt. Durf jij je gasten dit jaar te verrassen met deze smaakvolle creaties?

 

Koken met eend

Salade met eend
  • Fine dining stijl: gebakken eendenborst met roodlof en afgebluste anijspaddenstoelen afgemaakt met geroosterde amandelen, geserveerd met een peperkoekjus en amandelsaus.
  • Brasserie stijl: gekonfijte eendenbout met paddenstoelen en truffelsaus met rodekoolcompote.
  • Eetcafé stijl: salade met gekonfijte eendenbout, een bitterbal van pekingeend en balsamico glaze. Bekijk het recept hier.

Koken met kreeft

Kreeft

Kreeft is een zeer populair en geliefd ingrediënt voor de feestdagen. Het is een vrij bewerkelijk product en relatief duur, waardoor het voor veel restaurants niet mogelijk is om het dagvers aan te bieden. Toch kun je hele leuke gerechten met kreeft aanbieden door kant-en-klare oplossingen slim in te zetten. Zo zijn er mooie kreeftenravioli's te koop of kun je gaan voor voorgegaard kreeftenvlees om zelf ravioli's mee te vullen. Kreeftenpasta kan gebruikt worden voor een mooie kreeftenbisque.

  • Fine dining stijl: halve kreeft met bimi, dashi-botersaus en ingelegde kumquat. Bekijk het recept hier.
  • Brasserie stijl: kreeftenravioli's in een kruidenroomsaus met kruim van roggebrood
  • Eetcafé stijl: kreeftenbisque met gerookt uienschuim
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen