Altijd lente bij Sempervere
SemperVere heeft een lokaal en duurzaam alternatief voor de diverse gemixte slasoorten ontwikkeld: knapperige Flash slamix. Na de succesvolle introductie binnen de catering in 2024, zijn deze producten vanaf dit jaar exclusief voor alle klanten van Chefs Culinar beschikbaar. Deze readyto- eat babyleaf slamixen hebben een unieke smaak- en kraakbeleving, een zeer lange houdbaarheid en worden jaarrond in Nederland geteeld, volledig schoon, dus zonder pesticiden. Voor chef-koks en horecaondernemers betekent dit een unieke kans om smaakvolle, duurzame ingrediënten toe te voegen aan hun menu’s en tegelijkertijd bij te dragen aan een lagere ecologische voetafdruk.
Van ambitie naar realiteit
Achter SemperVere - vertaald ‘altijd lente’- staan Thomas Baars en Thijs Maathuis: twee ondernemers met wortels
in de kassenteelt- en energiesector én een duidelijke visie op toekomstbestendig telen. Met hun Circulaire Indoor Kas ontwikkelden ze een innovatieve teeltwijze die verspilling minimaliseert en jaarrond een stabiele aanvoer van verse sla biedt.
Met behulp van crowdfunding haalden ze een investering op om een voorheen leegstaande gerberakas in Venlo om te bouwen tot een volledig gesloten kas. Ondanks uitdagingen in de opstartfase realiseren ze hun missie: een duurzame keten creëren die horecaondernemers voorziet van een betrouwbaar, smaakvol product dat goed is voor de planeet.
Duurzaam geteelde sla, perfect voor de horeca
Tijdens het bezoek aan de kas in Venlo eind november waanden we ons in de lente: een constante 24 graden, een zacht briesje en een perfect zonnig weertje dankzij de ledverlichting en een zorgvuldig afgesteld groeiklimaat. Elk detail is gericht op het zo efficiënt en duurzaam mogelijk produceren van sla die de beleving van gerechten naar een hoger niveau tilt. SemperVere gebruikt circulaire landbouwtechnieken waarbij de sla wordt geteeld in een volledig gecontroleerde omgeving. Water, energie en grondstoffen worden uiterst efficiënt benut, zonder gebruik van fossiele brandstoffen. De CO2 die aan de plantjes wordt toegediend, wordt via een Direct Air Capture systeem opgevangen uit de buitenlucht en doorgezet naar de kas, CO2-negatief dus.
Wat maakt Sempervere slamixen uniek voor de horeca?
Als horecaondernemer weet je dat de juiste ingrediënten het verschil maken. SemperVere speelt perfect in op de
behoeften van moderne keukens met producten die niet alleen duurzaam zijn, maar ook praktisch en efficiënt.
Constante kwaliteit, jaarrond beschikbaar
Dankzij de geavanceerde indoor farming-techniek levert SemperVere producten van consistente A-kwaliteit, ongeacht het seizoen. Voor keukens betekent dit minder onzekerheid en meer flexibiliteit bij het plannen van menu’s.
Langere houdbaarheid
Door het gecontroleerde groeiproces blijven de slamixen langer vers dan conventioneel geteelde sla. Dit resulteert in minder voedselverspilling en meer efficiëntie in de keuken.
Gebruiksklaar
De slamixen worden volledig schoon geteeld en zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Dit bespaart tijd in de keuken, aangezien wassen niet meer nodig is.
Duurzame teelt
Het watergebruik is meer dan 90% lager dan in traditionele landbouw, en de productie is volledig
fossielvrij. Bovendien wordt het product lokaal geleverd, wat transportafstanden minimaliseert.
Smaak en textuur
De heerlijke combinatie van knapperigheid en een verfijnde smaak maakt de slamixen geschikt voor allerlei uiteenlopende toepassingen, van verfijnde gerechten in sterrenrestaurants tot eenvoudige, frisse salades in lunchrooms.
Toekomstplannen
SemperVere blijft innoveren. In 2025 breiden ze hun capaciteit verder uit met meer ruimte voor nieuwe bladgroenten en kruiden. Dit betekent nog meer keuze voor horecaondernemers die hoogwaardige, duurzame ingrediënten zoeken. Daarnaast werken ze aan nieuwe locaties om hun impact verder te vergroten en hun duurzame aanpak toegankelijker te maken voor een breder publiek. Voor jou als ondernemer betekent dit meer keuze in duurzame kwaliteitsproducten voor jouw gerechten.