Op bezoek bij Parels van Anna
Bij binnenkomst voel je het meteen: Parels van Anna is een restaurant met beleving. Gelegen aan de Kasteellaan in Wijchen, ademt deze plek culinaire verfijning. Wat ooit Wereldtapas Het Verlangen was, is nu een plek waar kwalitatieve tussengerechten en een ongedwongen sfeer samenkomen. Hier kun je je telefoon uitzetten en écht genieten van het samen zijn. Het is een plek waar alles klopt, van het bestek tot de indrukwekkende toiletten. Zelfs de tafelverlichting wordt per gang aangepast om zo de juiste beleving te creëren. Enthousiast worden we ontvangen door Marco Megens en Rob Verbroekken, dé drijvende krachten achter Parels van Anna.
Historie
De naam Parels van Anna vindt zijn oorsprong in de historie van Wijchen. Anna van Saksen, de tweede vrouw van Willem van Oranje, kocht in 1609 het Wijchense kasteel met het parelhalssnoer van haar moeder. Deze historie wilden Rob en Marco in hun restaurant laten herleven. De transformatie van Parels van Anna was een intensieve reis, vol uitdagingen en leerervaringen. "Er was een moment dat alles een grote zandbak was en ik dacht: komt dit nog ooit goed?" vertelt Rob. Binnen 4 à 5 maanden ging Parels van Anna van bouwval naar een volwaardig restaurant. "Hier leer je heel veel van", vult Marco aan.
Een unieke samenwerking
Bij de ontwikkeling van Parels van Anna was de samenwerking met Chefs Culinar essentieel. "We hadden al een goede relatie met Chefs dankzij onze andere zaken, zoals Meneer Smit, De Leurse Hof, Vesta en De Uitmarkt", vertelt Marco. Voor Parels van Anna werkten we samen met culinair adviseur Geneal Harreman. "We gaven hem de vrije hand om drie concepten in de vorm van een menukaart uit te werken, zonder hem al te veel informatie te geven. We wilden ons graag laten verrassen.
Van elke menukaart had Geneal drie à vier gerechten voorbereid in de Chefs Table van het inspiratiecentrum om aan ons te presenteren. Vervolgens zijn we gaan proeven en brainstormen. Hieruit ontstond onze unieke koud- en warm menukaart. We werken niet met traditionele voor-, hoofdof nagerechten, maar verdelen de kaart in koude- en warme gerechten.
Nadat de keuze gemaakt was voor het concept, zijn we samen met Geneal aan de slag gegaan met de verfijning en om te proefkoken", zegt Rob. Dit was een geweldige ervaring, een echte aanrader", voegt Marco toe. "De korte lijnen en het meedenken van Chefs Culinar zijn voor ons een stukje van het succes. In deze tijd met stijgende kosten en personeelstekorten is het essentieel om partners te hebben die met je meedenken'', benadrukt Marco.
Het geheim van succes
Wat is het geheim achter het succes van Parels van Anna? "Prijs-kwaliteit en beleving zijn heel belangrijk. Gasten willen best geld uitgeven, maar dan moet het wel de moeite waard zijn", zegt Rob. Marco voegt toe: "Je moet een zaak creëren die klopt. Van de locatie tot de uitstraling, alles moet bijdragen aan de beleving. Passie en toewijding van het team spelen hierbij een cruciale rol. Het personeel krijgt hier veel vrijheid. We proberen mensen echt op te leiden en hen te laten groeien in hun rol. Als je mensen het gevoel geeft dat ze welkom zijn en hen echt verwent, dan creëer je een onvergetelijke ervaring."
Toekomstplannen
De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Parels van Anna. "We gaan uitbreiden met meer zitplaatsen en zijn bezig met het ontwikkelen van nieuwe concepten, zoals Early Anna", deelt Marco. "Ook hebben we ambitieuze plannen, zoals inschrijven voor de Lekker 500 of de Gault&Millau." Met hun oog voor detail, passie voor horeca en de sterke samenwerking met Chefs, belooft Parels van Anna een blijvende parel in het culinaire landschap te zijn!