terug naar overzicht

Cocktail trends 2018

De zomer is voor velen de tijd om de avond te vullen op het terras met een hapje en drankje. Hoe u dit zomergevoel ook in het glas krijgt? Dit jaar zien we veel verschillende, kleurrijke drankjes. Het is tijd voor de cocktail trends van 2018.

Smokey cocktails

Smokey cocktail

Niet meer alleen op de barbecue geeft rook een extra aroma aan gerechten, ook in het glas trekt het de aandacht. Smokey cocktails zijn helemaal van dit moment! Deze methode geeft de drank een vollere en krachtige smaak.

Het principe is even eenvoudig als geniaal: vul de rook met een rookstaaf in een afsluitbaar glas, schenk de cocktail erbij, laat het eventjes rusten. Schenk het hierna in het glas en dan naar wens afwerken en serveren!

Healthy cocktails

De veggie-boom is niet te stoppen. Reden genoeg om ook cocktails op de kaart te zetten die zijn gemaakt zonder dierlijke ingrediënten. Met puree van rode bieten kunt u bijvoorbeeld een ‘beetroot bloody mary’ of ‘red bete negroni’ maken. Of wat te denken van de Aziatische yuzu vrucht?

Beetroot bloody mary

Beetroot bloody mary
Ingrediënten:

  • 15 ml rode bieten puree
  • 15 ml citroen concentraat
  • 40 ml wodka
  • 200 ml tomatensap
  • 1 snufje selderijzout
  • 2 scheutjes Worcestershire saus
  • 2 scheutjes tabasco

Meng alle ingrediënten in een longdrink glas en voeg ijsblokjes toe.

red bete negroni

Red bete negroni
Ingrediënten:

  • 15 ml rode bieten puree
  • 30 ml Enzian likeur
  • 30 ml droge vermouth
  • 30 ml gin

Alle ingrediënten mengen met ijsblokjes – klaar!

yuzu mojito

Yuzu mojito
Ingrediënten:

  • 30 ml vruchtenpuree van de yuzu vrucht
  • 50 ml lichte rum
  • 10 muntbladeren
  • 4 1/8 limoenpartjes
  • Soda water

Doe de yuzu puree, limoenpartjes en muntbladeren in een longdrink glas en voeg er crushed ice aan toe. Hierna rum en sodawater toevoegen.

Ginfantasie

Cocktails met gin blijven dit jaar in de schijnwerpers staan. Geen wonder, want met ongeveer 3500 verschillende gins is er veel speelruimte voor nieuwe creaties. Een van de favorieten is natuurlijk de gin tonic, die kan worden versierd met gedroogde sinaasappel en rozemarijn of komkommer en Szechuanpeper. Naast deze mixdrank zijn vele cocktails met gin, zoals bramble, gin basil smash helemaal van dit moment.

bramble

Bramble
Ingrediënten:

  • 5 cl gin
  • 2 cl citroensap
  • 1 cl suikersiroop
  • 56 bramen om fijn te stampen
  • 12 bramen ter decoratie

Druk de bramen in het glas lichtjes aan. Vul het glas dan met ijs en voeg de gin, citroensap en suikersiroop hieraan toe, dan goed roeren. Decoreer met 1 of 2 bramen.

Gin tonic met gedroogde sinaasappel en rozemarijn

Gin tonic met gedroogde sinaasappel en rozemarijn
Ingrediënten:

  • 6 cl dry gin
  • 1/5 ltr dry gin tonic water
  • 1 sinaasappel
  • 1 takje rozemarijn

Was de sinaasappel, snijd deze in dunne schijven en laat deze in circa 12 uur drogen in de oven. Schenk de gin in het glas en vul met ijsblokjes. Voeg dan het tonic water toe en de sinaasappelschijfjes toe. Decoreer met een takje rozemarijn en sinaasappelschijfje.

Gin tonic met komkommer en Szechuanpeper

Gin tonic met komkommer en Szechuanpeper
Ingrediënten:

  • 6 cl dry gin
  • 12 cl tonic water
  • 5 dungesneden repen komkommer
  • 1 tl Szechuanpeper

Verhit de peper en bak deze circa 2 minuten aan. Vul het glas met ijsblokjes, voeg de repen komkommer hieraan toe en doe dan de overige ingrediënten erbij.

Paradijs in het glas

Een eeuwenoude favoriet zijn de tiki-drankjes. Op vrijwel geen cocktailkaart ontbreekt de klassieke Mai Tai. Samen met de zombie en hurricane hebben deze fruitige drankjes hun naam gezet. Deze cocktails zijn vaak erg sterk en het karakter van de gebruikte rum komt goed tot zijn recht. Vaak worden de drankjes verfijnd met specerijen of kruidenlikeur die doen denken aan een paradijs – perfect voor de zomer!

zombie

Zombie
Ingrediënten:

  • 4 cl bruine rum
  • 4 cl witte rum
  • 2 cl Cointreau
  • 2 cl grenadine
  • 2 cl maracujasiroop
  • 4 cl ananassap
  • 4 cl citroensap
  • 4 cl sinaasappelsap
  • 2 cl rum (overproof rum)

Doe alle ingredienten, behalve de overproof rum, in een cocktailshaker en voeg ijsblokjes toe. Dann krachtig shaken en in een glas schenken. Dan geleidelijk de overproof rum erbij gieten.

hurricane

Hurricane
Ingrediënten:

  • 3 cl bruine rum
  • 3 cl witte rum
  • 2 cl citroensap
  • 4 cl sinaasappelsap
  • 8 cl maracujasap
  • 1 cl grenadine

Doe alle ingrediënten, samen met ijsblokjes, in een cocktailshaker. Goed schudden, in een glas schenken en serveren maar!

Fruitige klassieker

De daiquiri bestaat uit rum, limoensap en rietsuiker. Het is een allemans vriend die op vrijwel iedere cocktailkaart staat. Inmiddels zien we deze Cubaanse klassieker in steeds meer varianten verschijnen.

Aardbei daiquiri

Aardbei daiquiri
Ingrediënten:

  • 6 aardbeien
  • 5 cl witte rum
  • 1 el bruine suiker
  • 2 cl limoensap

Pureer de aardbeien, suiker en limoensap. Giet dan het sap met de rum in een cocktailshaker en schud krachtig. Schenk de cocktail in het glas en decoreer eventueel met een aardbei.

Banaan daiquiri

Banaan daiquiri
Ingrediënten:

  • 4 cl rum
  • ½ banaan
  • 2 cl suikersiroop
  • 2 cl limoensap

Pak een stukje citroen en maak hiermee de rand van het cocktailglas vochtig. Zet het glas vervolgens kort in de koelkast. Pureer de bananen en meng deze met de overige ingrediënten. Hierna het glas vullen en serveren.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen