De plantentrends van dit moment
Groen als onderdeel van jouw concept
Planten zijn trendy! Ze zijn niet meer weg te denken uit de horeca. Groen geeft sfeer en voegt waarde toe aan een concept. Van een bar compleet bekleed met bloesem, tot een groenwand of plafond, alles om een unieke beleving te creëren. Hoog tijd om jullie mee te nemen in de laatste plantentrends!
Wij gingen in gesprek met dé expert op het gebied van kunst-, en zijden bloemen en planten; Fiori Project. Het bedrijf werd in 1983 opgericht en met meer dan 40 jaar ervaring zijn ze vaak al betrokken in de bouwfase van nieuwe horecaconcepten om het plaatje compleet te maken.
Wat begon als een winkel in Tilburg is in de loop der jaren uitgegroeid tot een landelijke speler met een team van 20 stylisten en bloemisten. Hun specialisme is om klanten volledig te ontzorgen met het creëren van unieke en sfeervolle groenbelevingen.
Met een breed scala aan producten zoals op maat gemaakte bomen, groen- en moswanden en creatieve groenelementen is Fiori dé trendzetter in de markt. Zij nemen je graag mee in de wereld van zijden bloemen en planten en delen de belangrijkste trends met ons.
#1 VAN BRAAF NAAR GEDURFD
De verschuiving van ingetogen naar gedurfd groengebruik is duidelijk merkbaar in de horecabranche, het ‘lef gehalte’ neemt toe. Denk aan kleurrijke bloemen in groenwanden, levendige accenten in bomen en planten, gekleurde bomen of organische vormen.
Het is momenteel helemaal in om de natuur van buiten naar binnen te halen, zodat gasten het hele jaar van een heerlijk diner in een groenomgeving kunnen genieten. Dineer onder een XXL- kunstboom of tussen een oase van verschillende tropische planten. Het kan altijd nóg gedurfder!
#2 INSTAGRAMMABLE
Wie kent het tegenwoordig niet; het Instagramhoekje of gewoon een compleet ‘instagrammable' restaurant?! Een
eye-catcher zorgt voor de echte ‘wauw’. Het draagt bij aan de exposure van jouw concept. De leukste hotspots worden namelijk gevonden en gezien op social media. Denk aan alle influencers en top 10 restaurant lijstjes die dagelijks voorbijkomen.
#3 DUURZAAMHEID
Niemand kan er omheen: duurzaamheid is bij bloemen en planten van groot belang. Werk bijvoorbeeld met een eco mos lijn. Waar dit vroeger als restproduct werd gezien, wordt dit tegenwoordig in de gaafste wanden verwerkt. Wist je dat zijden bloemen en planten duurzamer zijn in het gebruik? Deze producten kunnen namelijk een leven lang mee, daarnaast is de footprint kleiner dan die van echte bloemen en planten.
#4 DE KRACHT VAN MAATWERK
Elke horecazaak is anders en verdient een unieke groen-aanpak die naadloos aansluit bij het concept en de merkbeleving. Je wilt je onderscheiden en dat doe je door te werken met aankleding die speciaal voor jouw zaak gemaakt is, dit draagt bij aan de beleving van jouw gasten.
Nieuwsgierig geworden? Sinds kort kun je de mooie decoraties van Fiori bewonderen in Chefs Inspiration. Wil je meer weten? Ga langs bij Fiori in Tilburg met 2000 m2 vol inspiratie! Voor persoonlijk advies denkt Danique Willemstein graag mee. Met een opleiding aan de hogere hotelschool op zak combineert ze haar kennis in hospitality en passie voor groenbeleving tot een mooi horecaconcept. Klik hier en neem direct contact op.