terug naar overzicht

Een kijkje op de visafdeling

Als versgroothandel zetten we dag en nacht alle zeilen bij om onze klanten zo goed en zo persoonlijk mogelijk te voorzien in hun behoefte aan verse producten. Een mooi voorbeeld daarvan is onze visafdeling, wij gingen langs om de afdeling in beeld te brengen en meer inzicht te krijgen in wat er aan de snijtafel gebeurt!

vis

Bijna dagelijks wordt er verse vis aangeleverd, dit vindt meestal heel vroeg in de ochtend plaats rond 4 of 5 uur. De vis ondergaat allereerst een heuse keuring. De vis wordt gewogen en de temperatuur van het product wordt gecheckt. Daarnaast wordt er gelet op geur en kleur. De ogen en kieuwen van het product geven een goed beeld van de kwaliteit en versheid. Als onverhoopt de kwaliteit te wensen overlaat, worden de afgekeurde vissen via een aparte sluis afgevoerd. De producten die de strenge keuring doorstaan hebben worden direct omgepakt en opnieuw voorzien van scherfijs. De verse vis wordt tijdelijk opgeslagen in koelingen waar de vis onder optimale condities bewaard wordt alvorens het product wordt verwerkt.

visafdeling

Produceren op maat

Van zeetong tot coquille, van tonijnsashimi tot rivierkreeft, van oesters tot kaviaar, van vongole tot zeewier, van Hollandse garnalen tot dorade en van inktvis tot tonijnsalade. Ons assortiment is afhankelijk van het seizoen, omdat de vis dan lekkerder, verser en beter van kwaliteit is.

Bij Chefs produceren we alleen wat besteld is, waardoor de op maat gemaakte vis altijd verser dan vers is. Tijd om aan de slag te gaan. Na binnenkomst en de viskeuring verplaatsen we ons naar het kloppend hart van de afdeling: de productieruimte!

In deze volledig uitgeruste productieruimte wordt gewerkt volgens de strengste HACCP-eisen, daarnaast wordt er gewerkt met moderne technieken. Alle visproducten worden ambachtelijk verwerkt, dit wil zeggen dat alles met de hand gedaan wordt. Vis is een kwetsbaar product en de verwerking ervan vraagt om precisie.

Afhankelijk van de vissoorten en de grootte van de vissen kan het ontschubben een tijdrovend klusje zijn. Wij nemen dit werk graag uit handen. Dit geldt ook voor het ontvellen.

Na deze stappen nemen onze specialisten plaats achter de snijtafel. Daar worden de producten vakkundig gefileerd en naar wens geportioneerd. Vervolgens wordt het product gewogen en verpakt op onze verpakkingsafdeling. Hier wordt gebruik gemaakt van revolutionaire lekbakken. Door een extra laag in de lekbak komt het product niet in aanraking met dripvocht. Hierdoor blijft het product langer vers.

Ook deze zomer staan we klaar om je te voorzien van de lekkerste op maat geproduceerde vissoorten zoals makreel, zalm, forel, schar, schol en nog veel meer!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen