Vis uit de noordzee
Als de herfst zijn intrede doet, denkt men veel aan stoof- en wildgerechten; maar vergeten mensen, mijns inziens, veel te vaak de mooie vissoorten. Ook in dit seizoen heeft de zee weer geweldige vissen voor ons in petto. Gebruik vooral eens de hier geselecteerde varianten. Eigenaardige smaakprofielen, culinair breed inzetbaar en bovenal: ontzettend lekker!
Rogvleugel
Deze prachtvis is excentriek en wordt door koks gevreesd, maar onterecht. Verse rogvleugel(filet) is een genot voor de smaakpapillen. Een erg magere vis, maar bijzonder smaakvol. Romig, sappig en goed te combineren met echte herfsttonen – knolselderij, tijm, paddenstoelen. Door onze dagelijkse aanvoer van dit topproduct en de deskundigheid van onze collega’s; altijd vers beschikbaar. In de herfst mooi in het seizoen en daardoor volop beschikbaar – tegen een behoorlijk scherpe prijs.
Tarbot
De koning van de Noordzee is erg mooi in de herfstmaanden; ruim beschikbaar en flexibel in je herfstmenu. De fijne structuur en heerlijke smaak tillen elk gerecht naar een hoger niveau. Laat je niet afschrikken door de hoge(re) prijs, want deze vis is het waard. Combineer ‘m gerust eens omwikkeld met spek (saltimbocca), met herfsttruffel of zelfs ossenstaart. Wildvangst of kweek, in z’n geheel of gefileerd – bij Chefs is deze koning beschikbaar. Kroont deze vis zich ook koning in jouw herfstmenu?
Inktvis
Waan jij je direct op een terras, met calamari en een goed glas witte wijn? Wij ook! Maar dit mooie dier biedt ook legio mogelijkheden in de herfst. Vanwege zijn mooie structuur en mogelijkheid om smaken samen te brengen, kun je de inktvis ook top gebruiken in een herfststoof. Uit onze eigen Noordzee is dit product ruim beschikbaar en zeker niet zo bewerkelijk als menig kok misschien denkt. Laat je verrassen door de inktvis; ook in de herfst!
Viskalender
Vind jij het moeilijk om te bepalen welke vissoorten je in welk seizoen moet eten? Chefs helpt je graag! Daarom hebben wij een handig overzicht voor je gemaakt, namelijk een viskalender. Per vissoort geven we aan wanneer je deze beter wel en niet kunt eten! Vragen? Neem contact op met een van onze versspecialisten!