Fruits de mer in de winter? Jazeker!
Wat is fruits de mer?
Simpel vertaald zijn het ‘vruchten van de zee’. Deze worden traditiegetrouw geserveerd op een laagje (scherf)ijs op een etagère of in een grote schaal. De ingrediënten kunnen onder andere: krab, kreeft, oesters, langoustines, kokkels, vongole, amandesschelpen, scheermessen en garnalen zijn. Daarnaast kun je eindeloos variëren in samenstelling. Dit gerecht kenmerkt zich juist door een mooie balans van alle zeevruchten.
Kook de schelp- en schaaldieren afzonderlijk en houd rekening met de meest ideale gaartijd per product. Niet alles heeft garing nodig – bijv. de oesters. Daarnaast is het mogelijk om wat lekkere smaakmakers apart uit te serveren; een sjalot vinaigrette voor bij de oesters, een whiskeycocktailsaus en wat frisse citroenpartjes. Serveer naast de zeevruchten bijvoorbeeld side dishes als: heerlijke frites, brood met roomboter en gegrilde groene asperges!
Fruits de mer een zomers gerecht? Wat ons betreft niet!
Veel mensen hebben een associatie met de zomer, wanneer het om fruits de mer gaat. Wat ons betreft is dit prachtige gerecht het hele jaar door mooi en divers. Divers omdat de invulling kan en mag afwijken. Geïnspireerd maar nog geen concrete ideeën over de invulling? Onze visspecialist staat voor je klaar om je te helpen bij de afstemming van jouw fruits de mer! Bespreek wat mooi in het seizoen is óf wat prijstechnisch voordelig is.
En wat verbindt er nu beter in de wintermaanden dan met leuke mensen samen de handen ‘vies’ maken, aan al het moois dat de zee ons te bieden heeft?