Gelaagde en diepe najaarssmaken in een handomdraai
De start van een nieuw seizoen betekent nieuwe ingrediënten om mee te werken, verse inspiratie voor nieuwe gerechten en dus een frisse (najaars)wind door de menukaart.
Maar, deze herfst voelt die opgave misschien zwaarder dan normaal. De uitdaging is groot om met stijgende prijzen en een krimpend personeelsbestand toch weer vernieuwende gerechten van hoog niveau te introduceren. Deze recepten helpen je dit najaar op weg bij het maken van sauzen voor je wildgerechten.
Choose your battles is het belangrijkste advies als je tijd of handen tekortkomt in de keuken. Kies zorgvuldig waar je jouw energie in stopt. Dat betekent misschien dat je de sinaasappelportsaus voor je signatuurgerecht bijvoorbeeld helemaal zelf maakt, maar voor de pepersaus in je dagschotel gebruikmaakt van convenienceproducten.
Een Knorr Professional Demi-Glace levert een smaakvolle sausbasis en de Knorr Garde d’Or Pepersaus hoef je alleen nog te verwarmen en eventueel voorzien van een eigen twist. Zo bespaar jij veel tijd, maar genieten je gasten toch van een bijzondere eetervaring.
Kortom, creëer gelaagde en diepe najaarssmaken in een handomdraai. Knorr Professional helpt je daar graag een handje bij. Geen mise-en-place nodig, voeg een lepel toe en je bent klaar om een avond te knallen voor je gasten!
Recept vossenbessensaus
Ontdek de verrassende smaak van vossenbessensaus, een heerlijke symfonie van zoet en zuur bij elke hap.
Ingrediënten:
- 150 g vossenbessen op vocht
- 3 dl Knorr Garde d'Or rode wijnsaus
Bereiding:
1. Verwarm de vossenbessen samen met het vocht. Voeg de rode wijnsaus toe en breng het geheel aan de kook.
Recept jachtsaus
Deze heerlijk jachtsaus brengt een harmonieuze dans van smaken naar je bord!
Ingrediënten:
- 10 g boter
- 10 g Knorr Primerba Champignon
- 40 g sjalot
- 10 g Knorr Primerba Dragon
- 40 g augurk
- 40 g Knorr Jachtsaus
- witte wijn
- 125 g champignons
Bereiding:
1. Smelt de boter en stoof hierin de fijngesneden sjalot en de champignons. Blus af met 0,5 dl witte wijn en voeg 0,5 l water toe. Breng het geheel aan de kook en voeg het jachtsauspoeder toe.
2. Voeg de Knorr Primerba champignon en dragon toe en kook de saus gedurende 5 minuten. Snijd de augurk in fijne blokjes en voeg deze als laatste toe.
Recept chocolade mole saus
Een vernieuwende najaarssaus, waar weelderige cacao en kruiden samenkomen voor een echte smaakbeleving!
Ingrediënten:
- 10 g olie
- 5 g Knorr Prof. Specerijen
- gemberpuree
- 1 g chilivlokken
- 1 dl PX Sherry
- 1 g Zwolse stoof kruiden
- 1 g Mole kruiden
- 50 g pure chocolade 80%
- 2,5 dl Knorr Prof. gebonden kalfsjus
Bereiding:
1. Verwarm de olie en voeg de gember, chilivlokken en specerijen toe.
2. Blus af met de PX sherry en voeg de jus toe. Breng het geheel rustig aan de kook en roer de chocolade erdoorheen.
* Deze recepten zijn eigendom van Unilever Food Solutions. Bekijk de benodigde producten van Knorr voor bovenstaande recepten hier.