Gezonde lunch inspiratie
Springrolls met kip
Internationale keukens zijn in trek, kortom de hoogste tijd om aan de slag te gaan met deze Aziatische trend: fresh springrolls! Prachtig van kleur, hip, vers, verrassend en een leuk gerechtje die vele verschillende vullingen kent. Ga voor diverse groenten in combinatie met kipfilet. Lekker & gezond!
Naast springrolls met kip, zijn ze ook heerlijk met tofu als vegetarische optie, of met gamba's wanneer je gasten meer van vis houden. Speel in op al het moois wat het seizoen te bieden heeft en laat gasten zich wanen in warme vakantieoorden bij jou aan tafel in ons koude kikkerlandje.
Carpaccio
Een echte horeca klassieker en uiterst populair. Dun gesneden rauwe runderlende, vaak geserveerd met truffelmayonaise of pestodressing, rucola, parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Carpaccio wordt gemaakt van mager vlees en is dus een gezonde keuze.
Een groot voordeel is dat je met carpaccio eindeloos kunt variëren. Serveer eens hertencarpaccio of wildzwijncarpaccio. Ook lekker en mager is 'Vitello Tonnato'. Een gerecht van dun gesneden plakjes kalfsvlees, die koud geserveerd worden in combinatie met mayonaise op smaak gebracht met tonijn uit blik. Minder bekend, net zo vers en verrassend!
Broodje Parma
Waarschijnlijk had je Parma niet verwacht in het rijtje van gezonde lunch, maar naast het kleine randje vet is parmaham vrij mager. De varkens krijgen speciale voeding van maïs, gerst en wei van parmezaanse kaas. Hierdoor zit er veel onverzadigd vet in het vlees, wat ervoor zorgt dat je lichaam cholesterol beter afvoert.
Parmaham is vrij duur, een mooie serranoham kan een goed alternatief zijn. Met zoute hammen kun je eindeloos variëren. Denk aan een frisse salade met ham, de klassieke ham & meloen combinatie, een plaattaart, plaatbrood of een plaatpizza met ham.