Herfstpaddenstoelen
Proef de herfst!
Shiitake
De shiitake heeft een vaste structuur en stevige ‘bite’. Het is een typische oriëntaalse paddenstoel, uitermate geschikt voor soep, een roerbakgerecht of op de grill. De shiitake verliest bij bereiding geen vocht, maar neemt deze wel op.
Enoki
Enoki wordt ook wel fluweelpootje genoemd. Het bestaat uit witte fluweelachtige steeltjes met kleine hoedjes. De smaak is lichtzoet/fruitig, het paddenstoeltje kan zowel rauw als kort gekookt gegeten worden.
Maitake
Een prachtig grote zwam die in Azië, met name Japan, enorm populair is. Niet alleen om zijn heerlijke smaak, maar ook om de geneeskrachtige werking. De maitake is rimpelig en crème- tot grijs/bruin van kleur. Het is een stevige paddenstoel, zelfs na bereiding.
Bundelzwam
De bundelzwam is een stevige, knapperige paddenstoel met een hele mooie vorm en geur. Hij blijft ook zo stevig, smaakvol en mooi van vorm tijdens het bereiden en leent zich daarom prima voor gekookte en gestoofde gerechten. Een ideale paddenstoel voor o.a. soep, ragout of stoofschotel.
Aan de voet van de berg
De nebbiolo is een druif uit het noorden van Italië in de streek Piëmont, wat letterlijk vertaald ‘aan de voet van de berg’ betekent. Wijnen van deze druif zijn droog en hebben vaak aardse tonen. Bekende voorbeelden zijn barolo en barbaresco. De nebbiolo doet het altijd goed in combinatie met alle soorten paddenstoelen. Ga je voor een gerecht met paddenstoelen of truffel? Schenk deze wijn en zet een fantastische wijn spijs combinatie neer!
Simone Scaletta, Chirlet Barolo
Regio: Italië, Piëmont
Druif: Nebiolo
Stijl: krachtig | intens | complex
Art. 16165823