Het aspergeseizoen
Het aspergeseizoen is aangebroken en je gaat misschien wel vol aan de bak om de verwachtingen van je gasten te overtreffen. Maar kom jij ook handen tekort aan het fornuis op het moment dat bestellingen binnenstromen? We inspireren je graag met gewilde aspergebereidingen en een aantal tips voor ingrediënten en oplossingen die jou helpen tijd vrij te maken om iets extra’s te doen voor je gerecht.
1. Grillen
Asperges zonder water garen, dat kan: op de Big Green Egg. Schil de asperges, verwijder de onderste
stukjes en bestrijk ze licht met zonnebloemolie. Leg de asperges haaks op de spijlen van het rooster en sluit de deksel. Grill ze 10 minuten en draai ze tussentijds om. Controleer of ze gaar zijn door erop te drukken: ze moeten zacht aanvoelen maar wel weerstand bieden. (zie recept: Gebrande asperges met Hollandaise, hazelnoot, gevogelteglace, bloemetjes en krokante kippenhuid).
2. Wecken
Asperges wecken? Waarom niet! Voeg voor een extra smaaksensatie nog een bouillonblokje of
kruiden toe aan het water. Weck ze vervolgens in een inmaakketel gedurende 120 minuten op 100°C. Als je ze wilt serveren moet je ze eerst 10 minuten koken. Tip: presenteer ze in de weckfles.
3. Garde D’or Hollandaise saus
- Kant-en-klaar
- Volop ruimte voor personalisati e
- Constante kwaliteit en volle, frisse smaak
- Warm en koud te gebruiken
- Voor oven, magnetron en au bain-marie
- Heerlijk met groenten, vlees, vis en/of ei