Kiemgroenten, de smaakmaker voor elk gerecht!
Kiemgroenten zijn groenten die worden geteeld uit zaden die nog niet helemaal zijn uitgegroeid tot volwassen planten. Ze worden speciaal gekweekt voor hun jonge, knapperige stengels. Kiemgroenten zijn weliswaar jaarrond verkrijgbaar, maar door de frisse kleuren en het jonge karakter passen ze perfect bij de lente!
Kiemgroenten zijn rijk aan voedingsstoffen, waaronder vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Ze zijn ook laag in calorieën en hebben een hoog vochtgehalte. Heerlijk op een sandwich, in salades, roerbakschotels en als garnering.
"Kiemgroenten: een krachtige bron van antioxidanten en voedingsstoffen!"
Recepten met kiemgroenten:
Maak kennis met de pittige radijsfamilie
De radijsfamilie komt voor in verschillende soorten, kleuren en maten. Radijs is een wortel en behoort tot de familie van de kruisbloemigen. Radijsjes hebben een scherpe, peperachtige smaak. De witte ijspegeltjes zijn wat zachter van smaak dan de rode radijsjes. Dat geldt ook voor de zwarte rammenas en de rettich. Door het grotere formaat zijn ze makkelijker te verwerken, ook gestoofd is het een aanrader!
Rettich - daikon
Rettich is een zacht smakende witte radijs. Met name in de traditionele Japanse keuken een geliefde groente. Daar wordt het veel gebruikt in misosoep, in combinatie met sojasaus of ingelegd in suiker, zout en sake.
Red meat radish
Red meat radish is een radijssoort met een roze tot paarsrode kleur en een ronde, gladde vorm. Het heeft een scherp, pittig aroma en een frisse, zoete smaak. Ze worden vaak gegeten als onderdeel van salades, als garnering of geserveerd als snack met dipsaus.
Ingelegde radijsjes
Radijsjes, of andere radijsfamilieleden lenen zich perfect voor het inleggen. Neem een gesteriliseerd weckpotje en voeg daar radijsschijfjes (+/- 10 radijsjes) aan toe. Breng in een steelpannetje azijn (180 ml), witte wijnazijn (50 ml) en suiker (200 gram) aan de kook. Als de suiker is opgelost giet je het mengsel over de radijsjes. Sluit het weckpotje af en laat dit minimaal een dag staan.