Lamsvlees, subliem in de lente!
Lamsvlees is afkomstig van lammetjes die tussen een maand en een jaar oud zijn, daarna wordt het officieel schapenvlees. Lamsvlees is malser en minder sterk van smaak dan het vlees van oudere schapen. Dit komt omdat oudere schapen een hogere concentratie vetzuren bevatten en daardoor een vrij uitgesproken olieachtige smaak hebben.
Het gebruik van schapenvlees is minimaal in de Westerse keuken. In de Midden-Oosterse keuken daarentegen is het zeer geliefd. Het vlees wordt veelal gebruikt om te braden en te stoven.
Uniek aan lamsvlees is dat het écht een eigen smaak heeft. Bovendien is het heel mager en kun je het op verschillende manieren klaarmaken: grillen, bakken, braden en stoven. Elk lam smaakt anders en dat heeft alles te maken met voeding. Van Texelse lammeren is bekend dat ze zilt gras eten, wat invloed heeft op de smaak van het vlees. Een lam dat heide heeft gegeten, smaakt kruidiger.
Lamsbout uit de oven
Bekijk het recept hier!
Wijnspijs lamsbout
"Het donkere fruit in combinatie met de toastaroma's in de wijn gaan heerlijk in combinatie met het geroosterde vlees!"
Bestel de wijn hier!
Lamsrack met kruidenkorst
Bekijk het recept hier!
Wijnspijs lamsrack
"Op barrique gerijpt, een klassieke smaakvolle pairing in Spanje."
Bestel de wijn hier!