Paasbrunch inspiratie
Uit de keuken van Chef Geneal
De lente is begonnen en dat gaat gepaard met diverse feestdagen. Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Pasen, Moederdag, Hemelvaart én Pinksteren. Wat is er leuker dan dit vieren met de mensen die je lief hebt onder het genot van een hapje en een drankje? Niets, als je het ons vraagt. Daarom helpen wij je graag met (paas)brunch inspiratie!
Waarom wij zo'n fan zijn van brunchen? Je gasten kunnen allereerst lekker uitslapen, paaseieren zoeken met de kids of kleinkinderen om vervolgens te genieten van de brunch mét een heerlijke alcoholische versnapering. 3x brunchtoppers met bijpassende wijn.
Sabayon met lentefruit
Sabayon kennen we van de klassieke Franse bereiding, maar met sabayon kun je alle kanten op. Het kan
geserveerd worden als onderdeel van een dessert of als een opzichzelfstaand dessert.
Voor de paasbrunch geven wij deze lente fruitsalade net wat meer flair. Door er een kleurtje aan toe te
voegen, is het helemaal een feestje! Een simpele truc om een toegankelijk nagerecht speciaal te maken.
Wijn spijs sabayon
"Frisse zuren gaan mooi samen met het rode fruit en snijden door de vettige sabayon heen, het zoetje in de wijn zorgt voor harmonie!" - Bjørn Scholten, Registervinoloog
Paasklassieker met gerookte zalm
Dit plaatje van een gerecht is een millefeuille van gerookte zalm met dragon, afgemaakt met een gepocheerd eitje en een hollandaisesaus met zwarte truffel.
Millefeuille betekent letterlijk vertaald 'duizend lagen'. Om dit te maken kun je filodeeg gebruiken. Dit deeg is heel dun en zeer geschikt om meerdere laagjes mee op te bouwen. Zo creëer je krokante vellen voor een filotorentje. Gebruik chilivlokken en dragon om het deeg extra smaak én pit te geven!
Little gem bootjes met kippendij
Wie houdt er niet van? Tijdens een paasbrunch gezellig aan tafel en verschillende gerechten proeven. Dit gerecht is daar perfect voor, little gem bootjes gevuld met kerrieyoghurt kip! Dip in de zure en hartige ranchdressing & enjoy.
Producttip, gebruik kippendij in plaats van kipfilet. Het vlees is vetter en heeft daardoor meer smaak. Een ander bijkomend voordeel, kippendij is goedkoper dan kipfilet.
Wijn spijs gerookte zalm & kippendij
"Een vettige wijn die mooi samen gaat met de vettige sauzen van deze gerechten" - Bjørn Scholten Registervinoloog
Bestel de wijn hier | Bekijk het zalmrecept hier | Bekijk het kippendijrecept hier