terug naar overzicht

Schaal- en schelpdieren

Wanneer de donkere dagen hun intrede doen en de dagen kort zijn, is het belangrijk om jezelf en je gasten te trakteren op lichtpuntjes. Eén van die lichtpuntjes voor mij zijn schaal- en schelpdieren. Gevarieerd, zoet, zilt en bovenal erg veelzijdig: puur genot.

De bereidingsmogelijkheden zijn eindeloos en dit zorgt voor creativiteit waarmee je verrassende kanten op kunt. Rauw, gegrild, gekookt, gefrituurd of gebakken – met vinaigrette, saus, in beslag of in panko.. heerlijk! Een nootachtige oester, een zilt-zoete vongole en de verfijndheid van kreeft. Dat ademt toch feest(dagen).

Guus Duenk

Je kunt laagdrempelig beginnen met kokkels, gamba’s en Noordzeekrab, maar je kunt het ook bont maken met handgedoken coquilles, exclusieve oesters en langoustines. Verwen je gasten – het is tenslotte het feestdagenseizoen. Chef Geneal creëerde vijf lekkere visgerechtjes ter inspiratie. Perfect als amuse, voorgerecht of tussenhapje in een menu.

Krokante black tiger garnaal met chilimayo

Krokante black tiger garnaal

Black tiger garnalen zijn heerlijk om te bakken. Daarnaast kun je de koppen verwerken in een olie of saus. Win-win, je krijgt meer smaak en gooit niets weg! Zeker in combinatie met wat Koreaanse chilivlokken een zeer smakelijk hapje wat niet misstaat op het kerstmenu.

Bekijk het recept hier.

Gefrituurde visafsnijdsels met limoenmayo

Visafsnijdsels

Gooi je afsnijdsels van vis vooral niet weg, vries ze bijvoorbeeld in en haal ze tevoorschijn om een klein gerechtje of amuse mee te maken. Dit gerecht is perfect om met twee personen te delen. Gebruik cajun-specerijen voor wat extra pit!

Bekijk het recept hier.

Oesters met soja-ponzudressing en kimchi

Oesters met soja-ponzudressing en kimchi

Verse oesters zijn natuurlijk al heerlijk van nature, je kan ze echter nog een extra zetje geven. Serveer jij deze oesters met een twist tijdens de feestdagen? Step up your game door de oesters extra smaak te geven met een simpele soja-ponzu dressing en wat kimchi!

Bekijk het recept hier.

Coquille met peterselie en kappertjessaus

Coquille met peterselie en kappertjessaus

Coquille is opzichzelfstaand een fantastisch lekker schelpdier. Kortom, het heeft weinig nodig. Wil je een mooi klein gerechtje op tafel zetten en dit op een leuke manier presenteren? Gebruik de coquilleschelp als bordje!

Bekijk het recept hier.

Langoustine tartaar

Langoustine tartaar

Een klein gerechtje dat grootse indruk maakt! Frisse componenten in combinatie met de prominente smaak van rauwe langoustines met een crème van de langoustine schalen. Door de schalen te verwerken bied je je gasten meer waar voor hun geld.

Bekijk het recept hier.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen