Smaakvol winterfruit
De kaki is écht winterfruit! Het is een bijzondere exotische vrucht met een zoete smaak. Van oorsprong komt de kaki uit de Himalaya en groeit het ook in de bergen van Japan, Korea, China en Thailand. Deze verrassende vrucht is de nationale vrucht van Japan.
In sommige gemeenschappen geloven ze in de geneeskrachtige werking van deze vrucht. Het sap zou goed zijn om je bloeddruk te verlagen en meehelpen aan een gezonde darmwerking. Je kunt deze oranje vrucht eten zoals een appel of verwerken in een winterse stoofpot, roerbakken met noedels of toevoegen aan een winterse salade. Wij zetten een aantal verrassende gerechten met kaki voor je op een rijtje.
Redlove appel
Appels met een rode schil en rood vruchtvlees. Deze prachtige verschijning heeft een bijzondere zure smaak. Wist je dat deze appel 10 tot 25 keer meer antioxidanten bevat dan een 'gewone' appel? Extra voedzaam dus.
Cranberries
Het seizoen van de cranberries gaat van start. Het is een echte wintervrucht en beschikbaar tot en met maart. Door de bitterzoete smaak een heerlijke tegenhanger in zoete gerechten zoals cake, taart en koekjes. Ook als compote heerlijk bij wildgerechten of kalkoen.
Bloedsinaasappel
Vanaf december zijn ook de bloedsinaasappels weer beschikbaar. Het seizoen van de bloedsinaasappel is maar kort en loopt tot ongeveer maart. Bloedsinaasappels komen goed tot hun recht in frisse salades, cocktails en desserts. Maar ook compote, (sorbet)ijs of in combinatie met kip is een aanrader!